Gå til hoved-indhold
I næste uge vil der være fuld aktivitet på Admiralkaj foran Admiral Hotel.Kapsejlads
Lille Dan er 34 meter lang og har et sejlareal på 280 kvadratmeter.

Afriggertid - fuld vigør på bevaringsværdige skibe

Bliv klogere på fortidens både. I denne uge, vil der være fuld aktivitet på Admiralkaj foran Admiral Hotel i København.

 

 

Af Troels Lykke |

Igen i år nyder de bevaringsværdige sejlskibe Mira, Halmø og Lilla Dan og nyudklækkede matroser fra skoleskibet Georg Stage godt af hinandens eksistens.

Skonnerterne får en grundig overhaling, så de er godt beskyttede mod en hård vinter og de just dimitterede søfartselever får en praktisk erfaring i, hvordan man vedligeholder træskibe. Og det er et stort arbejde. De skal slibe og lakere alle master, bomme og rær, afrigge tovværk, lapsalve riggen, tørre og pakke sejl og lægge alt på lager.
 
”Der er tusindvis af arbejdstimer i at vedligeholde disse gamle træskibe. Og lige nu gælder det om at få dem rigget af efter dette års sejlsæson, så de er beskyttede mod vinterens fugt og kulde,” fortæller Jesper Hjorth Johansen, kaptajn på Lilla Dan.
 
Arbejdet med at gøre skibene vinterklar fortsætter alle hverdage fra kl. 10-15 frem til 7. oktober. Herefter bliver skibene overdækket med presenninger og går i vinterhi indtil 1. maj, hvor glade gæster igen kan gå om bord til personale- og familiefester eller teambuilding, receptioner og sejlferier.
 
Så kom forbi på kajen og følg med i arbejdet. Hvis du får lyst og vejret tillader det, kan du sidde og nyde udsynet til en kop kaffe eller andet du vil forkæle dig selv med i cafeen. 
 
Fakta:
I sejlsæsonen har alle tre sejlskibe hjemhavn ved kajen bag Admiral Hotel tæt på Nyhavn. Her fungerer de som et maritimt og aktivt oplevelsescenter med aktiviteter lige fra konferencer, teambuilding og andre erhvervsrelaterede arrangementer til skønne sejlferier, dagture, events, fester, togter m.m.

content-loader
content-loader
content-loader