Gå til hoved-indhold
Mira, Halmø og Lilla Dan på Øresund. Foto: GrabowskiKort Nyt
Mira, Halmø og Lilla Dan på Øresund. Foto: Grabowski

Foråret er kommet - skonnerterne har kurs mod værftet

Snart er det muligt at drage på togt med Lilla Dan, Halmø og Mira. Inden skal de tre gamle sejlskibe dog en tur på værft, hvor du har mulighed for at følge arbejdet.

Af Sara Sulkjær |

Mens skibene har ligget i vinteroplæg, er der blevet arbejdet under ’husene’ af teltdug. Her i april skal alle tre skonnerter på værft til det årlige værftsophold med efterfølgende syn af Søfartsstyrelsen, som er alles garanti for den optimale sikkerhed om bord.

Der lakeres mange, mange kvadratmeter om bord på master, bomme og dørk i pantry, salon og banje. På Lilla Dan er rær fornyet og vanter udskiftet, mens Halmø har fået nye, hvide sejl.

Oplev skibene på land

Lilla Dan er på værft i Svendborg hos Ring Andersen fra 3.-30. april, hvor også skonnerten Halmø vil være i april. Her har du mulighed for at se skibene på land, og det arbejde der pågår med slibning, kalfatring og maling af kølen og den del af skroget, der ligger under vandlinjen.

Skonnerten Mira er ligeledes på værft i Gilleleje fra 10.-12. april 2017.

- Efter værftsophold er alle tre skonnerter klar til den årlige gennemgang med klasseselskab og Søfartsstyrelsen, så vi igen i år kan give mange mennesker fantastiske sejloplevelser med godkendte sejlskibe, skriver De Forenede Sejlskibe i en pressemeddelelse.

Fungerer som oplevelsescenter

Til daglig udlejer De Forenede Sejlskibe de tre historiske skonnerter, der til daglig har hjemhavn ved kajen bag Admiral Hotel tæt på Nyhavn. 

Her fungerer de som et maritimt og aktivt oplevelsescenter med aktiviteter lige fra konferencer, teambuilding og andre erhvervsrelaterede arrangementer til skønne sejlferier, dagture, events, fester, togter m.m.

Du kan også sejle med

Ud over de korte sejlture ud fra København, tilbydes igen i år sejltogter i Danmarks farvande samt i den norske og svenske skærgård. 

Læs mere om disse sejltogterne her

content-loader
content-loader
content-loader