Gå til hoved-indhold
66-årige Lille Dan fra Svendborg er populær. Foto:  Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts AvisKapsejlads
66-årige Lille Dan fra Svendborg er populær. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Uge-sejladser udsolgt på et minut

- Vi er i en opadgående branche, siger salgschefen for bl. a. Svendborg-sejlskibene Lilla Dan og Halmø.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

- Det er helt vildt, som det er gået. Tre togter blev udsolgt på under et minut... 

Salgschef Marianne Aggergaard mødte onsdag morgen på job hos De Forenede Sejlskibe til en bugnende indbakke. Mail-boksen blev fra præcis kl. 00.00 bombarderet af bestillinger til årets sejladser med Svendborg-topsejlsskonnerten Lilla Dan.

- Salget af charterture til årets sejladser åbner i samme sekund, som togtbrochuren frigives. Det har været helt forrygende i år. Jeg skal lige have det finafstemt, men jeg tror, at jeg allerede nu kan fastslå, at vi har udsolgt RomRegattaen i Flensborg, Limfjorden Rundt og et skærgårdstogt, siger Marianne Aggergaard.

Opadgående kurve

Også Fyn Rundt ligger i den populære ende. Klassikeren, der slutter i Svendborg 28. juli,  er dog endnu ikke udsolgt. Under dagsejlads har Lilla Dan plads til 40 passagerer, og banjen byder på 12 køjepladser til døgn-gæster.

De Forenede Sejlskibe har sit kontor i København. Foruden Lilla Dan booker kontoret skonnerten Mira af København og den Svendborg-ejede skonnert Halmø.

- Vi har samme booking-pres på de to andre skibe. Vi er absolut inde i en opadgående kurve for vores branche, siger Marianne Aggergaard til Fyens.dk.

Legeskib over sommeren

Lige nu ligger Lilla Dan under en presenning i Københavns havn. I hele april ligger den på Ring-Andersens værft i Svendborg. Her blev den bygget for 66 år siden som skoleskib til J. Lauritzen-rederiets Kogtved Søfartsskole.

Forårets traditionelle værfts-besøg i Svendborg omfatter almindelig vedligeholdelse af bl. a. rig, vævlinger (rebstiger ved master), lønning samt kalfatring. 

- En mellemstor overhaling, siger skipper Jesper Hjorth Johansen til Fyens.dk. 

Lilla Dan vil under værftsopholdet på Frederiksøen få selskab af Halmø, som går på bedding den 10. april. Halmø overvintrer også i Svendborg. Mira overhales i Gilleleje.

Også i år sejler Lilla Dan en stor del af sommeren det maritime børne-projekt Legeskibet i samarbejde med Gerlev Idrætshøjskole. Det er fjerde og næstsidste sæson for dette projekt, der bl. a. følger sejladsen Fyn Rundt. 

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader