Gå til hoved-indhold
Dette års Dragør 2star slog alle rekorder i perfekt sejlvejr. Foto: Dragør SejlklubKapsejlads
Dette års Dragør 2star slog alle rekorder i perfekt sejlvejr. Foto: Dragør Sejlklub

Fokus på klassebåde gav deltagerrekord i Dragør 2star

Lørdagens kapsejlads om Saltholm slog med 28 tilmeldte både deltagerrekorden. Flere klassebåde var på startlinjen, heraf ni Spækhuggere.

Af Sara Sulkjær |

Med 28 tilmeldte både og et beskedent frafald på en enkelt deltager var rekorden i hus, og Dragør Sejklub kunne lørdag stolt sende det største felt nogensinde rundt om Saltholm i det årlige Dragør 2star.

Det høje antal skyldes, ifølge værterne, et øget fokus på særligt klassebådene:

- I år prøvede vi at mobilisere endnu flere deltagende både, blandt andet i klasseorganisationerne, og er rigtig tilfredse med resultatet, siger Erik Stangerup fra Dragør Sejlklub i en pressemeddelelse. 

Det førte blandt andet til, at Spækhuggerne besluttede at lægge sejladsen ind i deres Øresundspokalturnering, hvilket gav et flot felt på ni Spækhuggere, som dystede tæt hele vejen rundt om Saltholm. 

Perfekte betingelser for kapsejlads 

Helt frem til start var der spænding om vindforholdene, men efter starten i meget svag luft friskede vinden op til 4-5 sekundmeter. Det gav, sammen med den svage strøm og masser af solskin, helt perfekte betingelser for kapsejlads. 

I 1. løb i kategorien DH Racing løb Dragør-båden Kraka, en Knarr med Gunnar Petersen ved roret, med sejren. I 2. løb, hvor de fem deltagende 10-meter klassebåde var samlet, vandt BB 10meteren Justitia. 

Blandt Spækhuggerne var det Towanda ført af Ole Eskildsen og Lars Møller Nielsen, der nåede først over stregen. Cruising-kategorien, hvor kravene er en del mere lempelige, blev "vundet" af den lokale Bianca 28 Milou med Peter Dyrup ved roret. 

I mål to min. inden tidsgrænsen

Det største bifald gik dog alligevel til Lotte Ebdrup og Neel Jansen, der i en ældre IFer kæmpede kampen til ende og gik i mål kun to minutter før tidsbegrænsningen indtrådte.

Efter sejladsen var der moleøl, pølser og ikke mindst god stemning på Dragør Sejlklubs terrasse, hvor mange deltagere benyttede sig af de fantastiske rammer og blev aftenen over i Dragør.

- Vi er meget tilfredse med sejladsen og utroligt glade for den store opbakning, vi har fået både fra gengangere og helt nye deltagere. Vi har også fået en del konstruktiv feedback, som vi afgjort vil indarbejde i planlægningen af næste års Dragør 2star - som allerede nu er sat i kalenderen 3. juni 2017, slutter Erik Stangerup.

Se flere billeder herunder samt læs resultaterne her. Fotos: Dragør Sejklub

content-loader
content-loader
content-loader