Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Målområdet flyttes i år helt ind til land i sejladsen ud for Dragør. Foto: Jan Nielsen

Dragør 2star satser på klassebådene

Flere klassebåde egner sig til doublehand-sejlads og har derfor ingen undskyldning for ikke at stille til start den 4. juni rundt om Saltholm, mener Erik Stangerup fra Dragør Sejlklub.

Af Sara Sulkjær |

- De fleste af bådtyperne i de store klasser som f.eks. Scan-kap 99, Spækhugger og X-99 egner sig rigtig godt til kapsejlads med én til to besætningsmedlemmer, så hér er der ingen undskyldning for at blive væk pga. besætningsmangel, mener Erik Stangerup, kapsejladschef i Dragør Sejlklub, i en pressemeddelelse. 

Som noget nyt satser klubben nemlig i særdeleshed på at se mange klassebåde til start i Saltholm Rundt, som i år byder på tre klasser; Racing, Singlehand og Cruising. 

Målområde tæt på land

Med en placering kun én-to timers sejltid fra mange af de store havne rundt om København og nyt målområde, mener Dragør Sejlklub ligeledes, at der er grobund for et rekordstort deltagerantal. 

- I år flytter vi målområdet helt ind til land, således at måltagningen kan betragtes fra klubhuset og molerne rundt om Dragør Gl Havn. Vi er som regel begunstiget med god vind, så med en sejltid på kun tre-fire timer får man både action og overkommelig logistik i samme pakke, forklarer Erik Stangerup.

Deltagerne får desuden fri havneplads i Dragør fra fredag til søndag, så skulle man ønske det, bliver der også mulighed for at benytte nogle af Dragørs mange andre tilbud. 

Selve sejladsen, med en distance på 22,5 sømil, finder sted 4. juni. Du kan tilmelde dig til kasseren på pedersen.kim@gmail.com. 

Se billeder fra sidste års sejlads herunder. Fotos: Jan Nielsen

content-loader
content-loader
content-loader