Gå til hoved-indhold
Evosion 34 er designet med sejlegenskaber prioriteret. Perfekt afbalanceret, og blandt andet meget hurtig på kryds med let hånd på roret.Kort Nyt
Evosion 34 er designet med sejlegenskaber prioriteret. Perfekt afbalanceret, og blandt andet meget hurtig på kryds med let hånd på roret. Foto: Mick Anderson, Video: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Sejler vil (næsten) forære forme væk til Evosion 34

Lars From er lidt trist. Han nåede kun at bygge en Evosion 34 pga. finanskrisen. Nu vil han sælge formene til højeste bud. - Båden er let at bygge, den er ikke vægtfølsom, siger Ringkøbing-sejleren.

Af Troels Lykke |

Evosion blev lukket for et par år siden, og der blev kun bygget en Evosion 34, hvor forbilledet var en TP52er blandt andet.

Lancering var i starten af finanskrisen i 2008, det kunne måske ikke times værre for Lars From.

-  Men båden sejler stadig, og sejler efterhånden helt fantastisk med de ændringer jeg har lavet over år.  Evosion 34 er designet med sejlegenskaber prioriteret. Perfekt afbalanceret, og blandt andet meget hurtig på kryds med let hånd på roret. Og med fuld ståhøjde om læ, kan den indrettes som man har lyst, forklarer Ringkøbing-sejleren vemodigt til minbaad.dk.

Han er trist over at der ikke kom gang i prodkúktionen.

- Hvorom alting er, så står der stadig et komplet formsæt som kvalitetsmæssigt er blevet bygget til at kunne producere mange både, men kun er blevet brugt en gang. Det er ærgerligt, og trist. 

Højeste bud

- Derfor vil jeg NÆSTEN forære formene væk for at se dem blive brugt bare lidt. Der følger selvfølgelig diverse tegninger med, hvad jeg har tilbage, og alt den rådgivning der er brug for. Båden er ikke særlig vægtfølsom, og derfor let at bygge. Pris - højeste bud, siger Lars From.

Se flere fotos af båd og forme.

Vi har før testet båden, den er velsejlende. Skrog og dæk tilsammen 970 kg. Køl vejer totalt 2000 kg. Hvad det koster at bygge afhænger af materialer man vælger, siger Lars From.

Smal stævn ser godt ud på båden, der ligger i Ringkøbing.

Lars From er stadig aktiv i sin Evosion 34. Nu vil han gerne have andre at sejle imod med samme båd. 

content-loader
content-loader
content-loader