Gå til hoved-indhold
Claus Høj Jensen har fem stjerner i spileren, et for hver VM-guld i H-båden. Foto: Ole VogntoftKapsejlads
Sejlmager Claus Høj Jensen har fem stjerner i spileren, et for hver VM-guld i H-båden. Foto: Ole Vogntoft

Høj Jensen skal forsvare VM i H-båd i Helsinki

Folkebådene har lige været i Helsinki, nu er det H-bådenes tur. Fire danske hold er klar, når stævnet starter på tirsdag og slutter fredag. Claus Høj Jensen har vundet 5 VM-guld i klassen.

Af Ricky Hansen |

Der skal sejles om VM-titlen i H-båd i Finland i hovedstaden Helsinki fra tirsdag 9.august til fredag 12. august.

Desværre er der kun fire nationer med ved VM, alligevel er der lagt op til et spændende VM med Nordens dygtigste H-båds sejlere.

Med fra Danmark er de fire ”tunge” drenge og deres besætninger; Claus Høj Jensen fra Holbæk Sejlklub, Poul Jensen fra Thisted sejlklub, Mads P.G. Korsgaard fra KDY og Peter Dan Petersen fra Onsevig Sejlklub.

Danmark er regerende Verdensmestre, idet Claus Høj Jensen fornemt erobrede sin 5 VM titel sidste år i Italien. Spørgsmålet er nu, - om han kan gøre det for 6 gang?

Tæt race i år 

Svenskerne – repræsenteret af bl.a. Michael Collberg fra Mariestad og Henrik Edmann fra Malmø har meldt sig ind i kampen. 

De to svenskere er garvede klassebådsbåds sejlere i dels Albin Express, men også i H-båd.  Netop nu sejler de Svensk Mesterskab i Albin Express, hvor Michael Collberg har chancen for at tage det ellevte mesterskab.

Ligeledes er finnerne på hjemmebane stærkt repræsenteret i år. Det forlyder, at Finland stiller med sejlere, som var ganske tæt på at nå kravene til OL i RIO, men missede og derfor nu lugter mulighed for at snuppe VM-medaljer af det ædle metal.

Mere om H-båden. www.h-boat.dk

content-loader
content-loader
content-loader