Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den danske båd med sejlmager Claus Høj Jensen, tog 100 liter vand ind i hver sejlads.

Høj Jensen ramt af H-båd - tog 300 liter vand ind

Finne kom til VM kuskende ned af startlinjen og laver et hul i stævn så Claus Høj Jensen tager 100 liter vand ind i hver sejlads, men holdet sejler alligevel en 4, 3 og 2. plads hjem. Se foto af skade.

Af Troels Lykke |

Det går vildt for sig ved VM i H-båd tirsdag, hvor det blæste 10-15 m/sek. i Helsinki og der var store bølger og det var ikke alle der kunne håndtere vejret. Slet ikke en ældre, uerfaren sejler. 

For et minut før første start tirsdag gik det galt for den femdobbelte, regerende verdensmester i H-båd fra Holbæk Sejlklub, Claus Høj Jensen, der sejler med de unge gaster Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andreasen.

Minbaad.dk får her en forklaring.

- En ældre finne kommer kuskende ned af startlinjen, et minut før starten og Claus og drengene ender oppe i cockpittet på FIN 902. Det betød at båden tog cirka 100 liter vand ind i hver sejlads, fordi der var hul i stævnen. Båden blev fikset i aftes og er nu klar igen, forklarer Anja Dahl Jensen, hustru til Claus Høj Jensen.

Høj Jensen i front

Da Claus Høj Jensen tog på vandet i dag lå de nummer to ved VM efter en finsk båd med Jan Forsbom.

Men allerede efter dagens første sejlads i dag ligger danskerne nummer et foran den anden sejlmager, Henrik Edman fra Malmø.

Der blev fra Høj Jensens side ikke lagt protest mod den finske båd, der ellers overtrådte reglerne, da han kuskede ned langs linjen.

Slem forsikringsskade. Foto: Anja Dahl Jensen

Hul i stævn var nok til at tage 100 liter vand ind per sejlads. Foto: Anja Dahl Jensen

Se fotos fra VM

content-loader
content-loader
content-loader