Gå til hoved-indhold
Her ved sidste års dyst, hvor borgmester i Middelfart, Steen Dahlstrøm, snuppede pokalen . Foto: Match Racing DenmarkKapsejlads
Her ved sidste års dyst, hvor borgmester i Middelfart, Steen Dahlstrøm, snuppede pokalen . Foto: Match Racing Denmark

Borgmestre mødes til dyst på Lillebælt

Til dagligt handler det om samarbejdet til lands, men tirsdag 7. juni sætter Match Racing Denmark sejl til en dyst på vandet mellem borgmestrene fra Vejle, Fredericia, Kolding og Middelfart.

Af Sara Sulkjær |

Match Racing Denmark er vant til at håndtere sejlsportsevents i VM-klassen på centeret i Middelfart. Tirsdag er udfordringen dog en anden, når fire borgmestre samt en regionsrådsformand, Stephanie Lose, står ved roret i de store både, når starten går ud for kajen i Middelfart Marina. 

Match Race minder om at drive kommune 

Her er erfaringen fra tidligere år, at bølgerne går højt mellem de forskellige besætninger. Første båd i mål i finalen får nemlig både æren, pokalen og den eftertragtede håneret med hjem. Noget, borgmester i Middelfart, Steen Dahlstrøm, sidste år kunne glæde sig over. 

For ham står dagen dog ikke blot på konkurrence, men han ser også gevinsterne i samarbejdet, når bådene igen er fortøjet: 

- Match Race handler om at sætte det bedste hold på hver post, læse vinden og vandet, tage bestik af konkurrenterne og så lægge sin strategi og følge den til dørs. I virkeligheden ikke så meget anderledes end at drive en kommune. I borgmesterdysten konkurrerer vi, men i virkeligheden er dagen med til at understøtte det gode samarbejde på landjorden til hverdag, fortæller han i en pressemeddelelse. 

Dahlstrøm kan tage pokalen med hjem 

Borgmesterdysten blev født i 2006, som et samarbejde mellem Fredericia, Vejle, Kolding, Horsens og Middelfart Kommune og Match Racing Denmark. Siden har dysten været afholdt i 2010 og 2012. 

Hvis den forsvarende båd fra Middelfart med Steen Dahlstrøm ved roret vinder, så tager han pokalen hjem til evigt eje. Formålet med dagen er at styrke samarbejdet mellem kommunerne og regionen og vise de flotte faciliteter frem. 

- På Lillebælt har vi det perfekte fælles stadion og en sejlkulisse i verdensklasse. Det skal vises frem sådan en dag, slutter en forventningsfuld vært.

Om Match Racing Denmark

Med 17 matchracebåde og mere end 5.000 sejlende gæster årligt er Match Racing Denmark i dag Danmarks førende og største matchracecenter med mere end 50.000 sejlende gæster siden 2005. 

Centret er etableret i et tæt samarbejde mellem sejlklubberne i Horsens, Vejle, Fredericia, Middelfart og Kolding for at styrke dansk sejlsport. Match Racing Denmark blev etableret i 1996 og har gennemført flere hundrede events og stævner. I 2015 var Middelfart vært ved verdensmesterskaberne i Melges 24 og kvindernes verdensmesterskab.

Steen Dahlstrøm, borgmester i Middelfart. Foto: Match Racing Denmark

Fire borgmestre stiller til start. Foto: Match Racing Denmark

content-loader
content-loader
content-loader