Gå til hoved-indhold
Der bliver kæmpet hårdt til U21-EM i Kroatien. Foto: Sara MKapsejlads
Der bliver kæmpet hårdt til U21-EM i Kroatien. Foto: Sara M

Döpping mister bronzen ved U21-EM i Laser - opdateret

Efter at have sikret 3. pladsen i sidste sejlads bliver resultatet rettet på landjorden. Schweiziske Theuninck bliver nu noteret som 10'er og snupper bronzen.

Af Sara Sulkjær |

Opdateret 27/8 kl. 22.06

Mens sommeren har budt på OL med masser af sejlsport, to danske medaljer og en cool lige-ved-og-næsten 4. plads, har de lidt yngre – måske kommende OL-sejlere i Laserklassen - været på arbejde.

Danske Patrick Döpping har netop sejlet EM for U21 i Kroatien. Inden sidstedagens afgørende sejladser skulle han hente otte point på schweizeren Nils Theuninck.

Den mission så længe ud til at lykkes, da Döpping slutter den niende og sidste sejlads med en 3. plads, men schweizeren må tage til takke med en 11. plads. 

Det er dog ikke længe, Patrick Döpping får lov at kalde sig bronzevinder. Sejladsen bliver nemlig rettet, og Theuninck bliver i stedet placeret som 10'er i den afgørende sejlads. Dermed tager han bronzen fra Döpping, som må nøjes med sølv i U19-rækken. 

Skuffende 17. plads til VM

Det er dog ikke kun EM, der har stået på programmet for Lasersejlerne. Også VM i Laser 4.7 med 38 nationer, Laser Radial Youth og U21 VM i Laser Standard og Radial har fået sin plads i kalenderen.  

Patrick Döpping, som i foråret blev støttet af Tuborg Havn og et Royal Casino legat, har foruden det aktuelle EM i Kroatien været en tur til VM, hvor målet var en top-10 placering. 

Her blev der lagt fint ud med en 2. 14. og 3. plads. Desværre blev 2. pladsen dog vekslet til en UDF. Dét samt to knap så gode sejladser med placeringer i tyverne gjorde, at Patrick endte på en ikke helt tilfredsstillende 17. plads.

På jagt efter træningsmakkere 

Forinden VM havde Patrick Döpping sejlet en 8. og 6. plads i Warnemünde og Polen, hvilket var nok til vinde U19 kategorien ved begge Europa Cups. Selvom det samlede stævneresultat ikke helt levede op til forventningerne, var det en fair optakt til årets primære mål; U21 Laser World Championship og U21 European Championship. 

Ud over deltagelse i de to mesterskaber er det for Patrick Döpping også et mål at blive en del af et internationalt træningsnetværk. Der er allerede træningsaftaler med sejlere fra blandt andet Tyskland og Portugal samt aftalt et træningssamarbejde med sejlere fra Irland og Ungarn.

På sigt er det dog også målet at noget af træningen skal foregå i Danmark, således at det bliver til gavn for det samlede danske Lasermiljø. 

Få overblikket over de danske Lasersejleres resultater: 

Laser Radial Youth European Championship:

Laura Krag Frederiksen – 4. plads

Lauritz Walsøe – 17. plads

Andreas Krabbe-Christensen – 62. plads

Gustav Skydsgaard Dalkjær – 68. plads

Laser U21 World Championship:

Patrick Döpping – 17. plads

Laura Topsø-Jensen – 41. plads

Pernille Aaberg – 43. plads

Georg Bunk Lauritzen – 118. plads

Patrick Döpping i Kroation. Foto: Sara M 

content-loader
content-loader
content-loader