Gå til hoved-indhold
B&G ForwardScan har en effektiv rækkevidde på otte gange den faktiske dybde og en indbygget brugerkonfigurerbar dybdealarm. PR-fotoUdstyr
B&G ForwardScan har en effektiv rækkevidde på otte gange den faktiske dybde og en indbygget dybdealarm. PR-foto

B&G Vulcan med ForwardScan sonarteknologi

B&G’s Vulcan 7 FS og Vulcan 5 FS multi-touch sejlerkortplottere er nu udstyret med ForwardScan sonarteknologi. Prisen starter ved 5.099 kroner.

Af Troels Lykke |

Vulcan er udviklet til brug på sejlbåde i alle størrelser og indeholder en række standard navigationsfunktioner som bl.a. waypoints, ruter, laylines og integreret autopilot kontrol. Vulcan kan nemt tilsluttes et eksisterende NMEA 2000® netwærk.

Det, der gør Vulcan interessant, er dens integrationsmuligheder med forskellige instrumenter og sensorer, som f.eks. vind- og bådhastiged. Sejlere kan få adgang til B&Gs SailSteer funktion ved at tilføje en vind-transducer.

Tilsluttes der yderligere sensorer, kan der bruges en række ekstra funktioner som feks Sand Vind og Tidevand - dette gør Vulcan til et ideelt centralt navigationsdisplay for sejlere.

Når den bruges sammen med en ForwardScan transducer, giver Vulcan FS en en klar 2D præsentation af bunden foran båden. ForwardScan transduceren kan installeres på næsten alle slags både, uafhængigt af deres størrelse.

Rækkevidde på otte gange faktisk dybde

B&G ForwardScan har en effektiv rækkevidde på otte gange den faktiske dybde og en indbygget brugerkonfigurerbar dybdealarm. Den kan nemt integreres med andre kollisionsforebyggende teknologier som bl.a. BroadBand Radar, og hjælper sejlere med at undgå dyre navigationsfejl.

Vulcan FS har en multi-touch skærm og et intuitivt menusystem som byder på nem og hurtig betjening f.eks. via knib/stræk zoom.

Vulcan FS har indbygget Wi-Fi og er kompatibel med GoFree trådløs teknologi, så sejlere kan betjene kort og andre funktioner via en tablet, uafhængigt af hvor ombord de befinder sig.

Se informationer på smartphone

Det er endda muligt at se informationerne på en smartphone. Befinder båden sig inden for rækkeviden af et internet hotspot, giver GoFree teknologien adgang til en række software opdateringer, samt kort og apps, som kan købes via GoFree Store.

Leif Ottosson, CEO af Navico:

“Alle funktioner i Vulcan - lige fra den indbyggede hurtige GPS til SailSteer, giver mulighed for at bruge ForwardScan sonar, tilslutte radar og meget mere. Vulcan kan udvides i takt med brugernes behov.”

Prisen starter ved hhv. 5.099,- kr inkl. moms for Vulcan 5 FS og 6.975,- kr inkl. moms for Vulcan 7 FS.

De nye 5-tommers og 7-tommers Vulcan FS kortplottere ventes klar til levering fra februar 2016. 

Yderligere information om B&G Vulcan FS findes på www.bandg.com

content-loader
content-loader
content-loader