Gå til hoved-indhold
Tætte dyster på Peblingesøen i Opti. Foto: Mogens HansenKapsejlads
Tætte dyster på Peblingesøen i Opti. Foto: Mogens Hansen

Hold DM på Peblingesøen – status efter 27 sejladser

At holde Hold DM på Peblingesøen er et perfekt sted, specielt på en dag, hvor vinden blæser fra NØ og dermed langs af søen, fortæller KDY. Sundkredsen og KDY1 er helt fremme i København.

Af Troels Lykke |

En god frisk vind giver sejlerne rigeligt at arbejde med, tætte situationer og spændende sejlads for tilskuerne.

Og med kun ganske få meter ud til  sejladsområdet fra den store ponton ved Søpavillonen, har de som finder vej ned ind til Peblingesøen førsteklasses udsyn til duellerne mellem sejlerne.

Det fortæller Knut Iversen fra KDY.

10 hold er tilmeldt dysten om Danmarksmesterskabet. Skovshoved sejlklub stiller med 2 hold, Kongelig Dansk Yachtklub stiller med 2 hold, Yachtklubben Furesøen stiller med 1 hold,  Sletten sejlklub stiller med 1 hold, Snekkersten Skotterup sejlklub stiller med 1 hold, Horsens stiller med 1 hold, Fyn kredsen stiller med 1 hold og Sundkredsen stiller med 1 hold. 

Bedste U12, bedste mix og bedste hold

Foruden Danmarksmesterskabet dystes der om 3 øvrige præmier: Bedste U12-hold, bedste rene pige hold og bedste mix-hold. 

Med i kampen om bedste U1-hold er KDY 2, Team FYN samt SKS 1. 

Med i kampen om bedste mix-hold er: Sletten, KDY 1, YF og SKS 2. Kun en enkelt klub stiller med et rent pigehold: Horsens.

Midtvejs i lørdag er 27 spændende sejladser gennemført. Flere af kapsejladsreglernes Tillæg D allerede har været i brug. Specielt reglen om pointstraf for en for tidlig start kan vise sig at blive afgørende.

Retter sejlerne ikke sin fejl, giver det 10 point straf oveni sejlerens placering ved målgang. Denne lille detalje kan blive meget dyr for holdet, hvis der er lighed i antallet af vundne sejladser mellem 2 hold efter den samlede ”Round Robin” er gennemført.

Her på førstedagen for Hold DM sejles der 45 sejladser. Når disse er gennemført har alle sejlet mod alle, og vi har dermed det første delresultat.

De 4 bedst placerede går videre til semifinalen og de hold, der er placeret fra 5.-10. pladsen sejler placeringssejladser mod hinanden. Alt dette inkl. finalen sejles i morgen, søndag.

Resultatet efter de første 27 sejladser er, at KDY1 og Sundkredsen har bragt sig i spidsen med 6 point efterfulgt af SKS1 med 4 point og YF og SKS 2 med 3 point.

Søndag genoptages sejladserne kl. 10.

Fotos: Mogens Hansen

Både fugle og mennesker følger med i sejladsen.

content-loader
content-loader
content-loader