Gå til hoved-indhold
Her fejrer vinderne fra KDY. Tekst: Ann-Marie Mohr, foto: Peter SøgaardKapsejlads
Vinderne fra KDY kunne løfte sværdet. Kubben har også den danske individuelle meter i Opti, Malte Ebdrup. Foto: Peter Søgaard

Opti-DM i holdsejlads krævede klipning af søgræs

Men efter 71 sejladser vandt KDYerne Malthe Ebdrup, Rebekka Johannesen, Valdemar Bredtoft, Anders Vesterholm-Lavesen og Jens-Christian Dehn-Toftehøj Torm Hold DM på Peblingesøsen.

Af Lone Thorup |

Malthe Ebdrup, Rebekka Johannesen, Valdemar Bredtoft, Anders Vesterholm-Lavesen og Jens-Christian Dehn-Toftehøj kunne føre pokal-sværdet op over hovederne ved præmieoverrækkelsen. Kun en enkelt sejlads tabte sejlerne gennem hele weekenden, og det var til rivalerne fra Sundkredsen i semifinalen.

Det fortæller Anne-Marie Mohr fra KDY.

Specielle forhold på Peblingesøen

At lave stævne på Peblingesøen er ikke helt simpelt. Der er en række tilladelser der skal i hus for at kunne gennemføre sejladserne foruden klipning af søgræs, isætningen af følgebåde med kranbil, logistik omkring jolleopbevaring, opsætning af telte … ja, listen er lang, og man lærer hver gang der afvikles kapsejlads.

Med alle tilladelser i hus – nogle dagen inden vi skulle gå i gang – kunne vi se frem til en spændende weekend. Og spændende det blev det. Sejlere ankom fredag aften og lørdag morgen. Joller blev læsset af og trailere stillet på det meget begrænsede område. Der var plads til alle, og når først teknikken med at få joller i og op af søen var indøvet, fungerede dette også perfekt!

Sejlerne skulle lige vende sig til sejladsformatet. Der er ikke blevet gennemført et hold-DM siden 2013, så for mange af deltagerne var det nyt. Samtidigt med de snævre forhold, som Peblingesøen byder på, krævede det stor disciplin fra sejlere, baneledelse og opmænd.

Vindretning var perfekt! Søernes Sejlklubs store flydeponton kunne bruges som start- og måltagningsfartøj, og baneleder Peter Lübeck stod med sit mandskab på de yderste 2 meter, der var lukket af til dette formål.

Gode tilskuerforhold

Startlinjen ved ene hjørne, og mållinje ud for det andet hjørne gav perfekte forhold med mulighed for at følge sejladserne på helt tæt hold, da resten af pontonen blev udstyret med bænke og borde, så tilskuerne fik gode forhold at følge sejladserne under.

Samtidigt sørgede de frivillige fra Søernes Sejlklub for, at der hele tiden var salg af varm kaffe, te, kakao, kage og grillpølser at varme sig på.

Lørdagen bød på en indledende runde, hvor alle sejlede mod alle. 45 sejladser skulle der til for at gennemføre denne plan, og de sidste sejladser var lige så spændende som de første, da den endelige placering i gruppen først var afgjort efter sidste sejlads.

De 4 bedst placerede hold gik videre til en semifinale, og de resterende 6 skulle sejle en placeringsrunde. Begge disse runder var igen alle mod alle og titlen som bedste U12-hold skulle ligeledes findes blandt sejlerne i placeringsrunden.

Alt imens sejlerne dystede på vandet, blev de fulgt fra land af 3 friske kommentatorer.

Vi havde lavet aftaler med Jonathan Bay og Henriette Koch, begge tidligere super Opti-sejlere med stor erfaring med holdsejlads. Begges navne var også på den vandrepræmie, vinderholdet fik med hjem til klubben.

Super kommentatorteam

Jonathan og Henriette blev suppleret af Nicolas Brandt Hansen fra Dansk Sejlunion. De 3 udgjorde et super team, der virkeligt formåede at holde publikum helt oppe på tæerne, og ingen forbipasserende kunne undgå at få et indblik i, hvad det egentligt var der foregik på søen!

Med musik under søndagens finalesejladser med den helt rigtige stemning var sejlere, forældre og resten af københavnerne helt oppe på tæerne, når afgørelsen skulle finde sted.

God feedback

Allerede inden sejlere og forældre forlod søen, gav de til kende, at de gerne kom tilbage næste år – Peblingesøen og Søernes sejklub er sandt at sige en rigtig god kulisse, når der er tale om et sejladsformat som hold-DM.

Sejlerne tilkendegav deres begejstring hele weekenden, der var smil og glæde hele vejen rundt. De hyggede sig mellem sejladserne på land og havde mulighed for i større omfang end normalt at tale med modstanderne på den helt fantastiske måde, som disse unge mennesker formår

– på vandet er de konkurrenter, men på land er de sejlervenner med alt hvad det indebærer!

Endelige resultat for Hold DM 2016
1. plads og Danmarksmester: Kongelig Dansk Yachtklub: KDY 1
2. plads: Yachtklubben Furesøen: Team Golden Lake
3. plads: Sundkredsen
Bedste U12 hold: Skovshoved Sejlklub: SKS 1
Bedste Pigehold: Horsens Sejlklub: Horsens sejler hurtigst
Bedste Mixhold: Kongelig Dansk Yachtklub: KDY 1

Resultater for de forskellige runder kan ses her:

http://kdy.dk//uploads/filer/Resultater_final_Hold_DM.pdf

Foto: Mogens Hansen

Foto: Mogens Hansen 

En ny kulisse til kapsejlads ser ud til at være født for Opti-klassen, der måske skulle holde hold-DM på Peblingesøen hvert år, da det er kæmpe PR for sejlsporten. Foto: Mogens Hansen

content-loader
content-loader
content-loader