Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen synes at vinden var helt umulig at forudsige i dag. Foto: World Sailing

Høghen godt fra start i Rio - trods gult flag for pump

Men han synes banen lå alt for tæt på Sukkertoppen, der gjorde første sejlads helt umulig. Jonas Høgh-Christensen er på en sjetteplads og er godt tilfreds.

Af Troels Lykke |

Jonas Høgh-Christensen smilede da han kom til mixed interview-zone i dag, efter han nu er på en samlet 6. plads, efter han præsterede en 13. og en 2. plads tirsdag ved OL i Rio.

Han vandt ellers starten og lå længe nummer et på første opkryds, men ved topmærket gik det galt, vinden døde og kom pludselig fra siden, hvilket kostede Jonas Høgh-Christensen dyrt.

Bane for tæt på bjerget Sukkertoppen

- Vinden sprang 60 grader og kom med stort tryk, et sted hvor jeg ikke lå, man kunne ikke forudsige det. Det var et kaos i dag, med 60-80 graders vindspring. Banen lå for tæt på Sukkertoppen, vinden var meget random, siger Jonas Høgh-Christensen.

I anden sejlads sluttede han på en 2. plads, trods det at han fik gult flag for at pumpe. Alligevel sejlede han sig op.

- Jeg forstod ikke hvorfor jeg fik det flag, jeg måtte svinge 720 grader, siger Høghen.

Flere andre i Finnjolle-feltet fik gult flag, nogle fik endda to straffe i en sejladsen og dermed blev de disket i sejladsen.

Resultater

Sukkertoppen i baggrunden generede vinden en del. Banen var lagt så tilskuere lettere kunne se sejladsen. Foto: Robert Deaves

content-loader
content-loader
content-loader