Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen på 35 år var helt smadret i kroppen efter torsdagens to sejladser i op til 14 m/sek. og kæmpe bølger. Foto: Robert Deaves

Høghen væltede i gigantisk surftur foran Copacabana - galleri

Finnjolle-sejleren lavede to 10. pladser torsdag, og er kun seks point fra bronze. En kæntring i første sejlads kostede tre pladser. - Jeg mistede styringen, siger Høghen til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Finnjolle-sejlads er ikke for børn. Det er benhårdt.

35-årige Jonas Høgh-Christenen, der ellers er kommet i god form, var helt smadret da han kom på land efter torsdagens sejladser, der var på det jævne, men heller ikke en katastrofe. 

OL-sølvvinderen fra 2012 har stadig gode muligheder for at komme på podiet. Det var ekstra hårdt at sejle i Atlanterhavets bølger for KDYeren. Masten er nemlig lavet til at sejle i mellemluft.

Super stiv mast

- Jeg har en super stiv mast, der er lavet til at sejle i 8-12 knobs vind, som der er i 99 procent af tiden her i Rio, men i dag har vi op til 25-30 knobs vind, jeg er mega træt. Jeg bordfyldte faktisk også i en sejlads, der kom en kæmpe bølge efter start i sidste sejlads og hele båden var fyldt med vand, siger Jonas Høgh-Christensen.

Men værst var en kæntring i første sejlads, hvor han ellers følte at farten var god.

- Jeg vælter fordi jeg sejler hurtigt ned af en bølge, så jeg mister styringen, men jeg når at få bommen over så det ikke bliver en luv kæntring. Jeg kom ud på sværdet og var bordfyldt da båden kom op igen, det kostede mig tre pladser, siger Jonas Høgh-Christensen.

6 point til bronze

Han er stadig optimistisk om at være med i kampen om medaljer.

- Vi ligger meget tæt, siger han. Der er 6 point op til en bronzeplads. 

Hans North-sejl blev repareret i skødebarmen og det holdt i dag. 

Fredag aften blev en amerikaner disket, så nu er Høghen på en 5. plads samlet.

Se resultater

,

Se galleri fra Finnjollebanen 10. og 11. august 2016 i Rio

content-loader
content-loader
content-loader