Gå til hoved-indhold
Jonas Høgh-Christensen havde et OL med mange vindhuller, kæntring og ødelagt sejl. Foto: World SailingKapsejlads
Jonas Høgh-Christensen havde et OL med mange vindhuller, kæntring og ødelagt sejl. Foto: World Sailing

Høghen efter 17. plads: Jeg skal ud og ha et par bajere

- Jeg vil gerne tidligere hjem herfra Rio, det har været frustrerende. Føler vi havde forberedt os godt, siger KDY-sejleren, der virkede fattet, men helt færdig med OL-sejlsport.

Af Troels Lykke, Rio |

Stolpe-ud-OL.

Det kan man roligt konkludere på Jonas Høgh-Christensens OL. En 17. plads. Det havde meget få set. Selv ikke de værste kritikere. 

Sportschef Thomas Jacobsen siger her til aften fra mixed zone.

- Jeg troede Jonas ville slutte i top 5, der er ikke noget vi kunne have gjort anderledes op til OL, siger sportschefen.

Franskmand kaster med sin jolle

Kort tid efter hører vi et brag, en fransk sejler, der tog OL-bronze i 2012, kaster nærmest med sin båd i vrede efter et skuffende OL. Han når nemlig overraskende heller ikke medal race som danskeren.

Sådan gør Høghen det ikke. Selvom den rødhårede har masser af temperement. Han virker fattet, nærmest lettet over at det pinfulde OL er slut.

Men på banen blev han af en fotograf set råbende mens han pegede mod dommerbåden. Og Jonas Høgh-Christensen var heller ikke tilfreds med startlinjen.

- Det var til grin at banelederen lod den første sejlads køre i dag, vi havde fire omstarter og da vi endelig kom afsted, så er linjen meget skæv og vinden dør totalt lige der hvor jeg starter, bagved en finne, siger den 35-årige sejler.

Hvad er din konklusion på dit OL her i Rio?

- Super skuffende, det har været frustrerende, vi har været så godt forberedt med båden og jeg er i form, men i forhold til OL i London har jeg ikke haft samme fartoverskud. Nu vil jeg bare gerne hjem tidligere til Danmark, hjem til min hustru, der er gravid i 6 måned, siger han og øjnene lyser op.

Og det bliver ikke danskvand, som Jonas Høgh- Christensen drikker i aften..

- Jeg skal ud og ha et par bajere, siger han.

Og ser vi dig i Tokyo om fire år?

- Det tror jeg virkelig ikke, men man skal aldrig sige aldrig, siger Jonas Høgh-Christensen, der faktisk ikke ved hvad han skal arbejde med når han kommer hjem til Danmark. Tidligere havde han en topstilling i Live Nation.

Jonas Høgh-Christensen ærlig, men fattet i dag. Nu vil han bare gerne hjem til sin gravide hustru, der er i 6. måned.

Giles Scott har allerede vundet OL-guld før medal race. Foto: Deaves

Resultater alle klasser - mandag sejles medal race i Laser Radial

content-loader
content-loader
content-loader