Gå til hoved-indhold
Der var en del omstarter ved DM i går i H-båd ud for Hundige. Vinden drillede. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Der var en del omstarter ved DM i går i H-båd ud for Hundige. Vinden drillede. Foto: Troels Lykke

DM i H-båd havde opkryds uden en vending

Baneleder Michael M. Andersen lavede flot line, men i fredagens sidste sejlads sprang vinden 40 grader, så stak Morten Nielsen af ved læ mærke og førte uden en vending til krydsmærket. Høj Jensen fører.

Af Troels Lykke |

Det er utroligt tæt ved DM i H-båd i Hundige, hvor Sejklubben Køge Bugt forkæler 33 H-båds besætninger fra hele landet.

I dag afgøres mesterskabet og Claus Høj Jensen fra Holbæk Sejlklub fører knebent foran Morten Nielsen og Poul Jensen, viser resultatlisten

Og det blev ekstra tæt i går efter at Morten Nielsen, dobbelt verdensmester fra 1984 og 2004, fik foræret sejladsen af baneleder Michael M. Andersen fra KDY.

Banelederen valgte nemlig overraskende at fortsætte sidste sejlads på trods af at vinden sprang 40 grader et minut før start, så 20 H-både, ud af 33, ikke kunne holde læ startmærke oppe. 

Ingen kryds til første mærke

Og det gav Morten Nielsen en stor fordel, da han flot timede til læ mærke og kunne vende og holde topmærket oppe uden at vende. 

Se live-tracking i dag med Viking Tracker, udviklet af Ok-sejler Mads Brockhuus. Tre sejladser mangler

Det gav en del surhed i feltet, i top og bund. Minbaad.dk sejler selv med i DEN 617 og kunne heller ikke holde læ mærke oppe.

Det var bare at starte og følge efter de andre både. Vi spurgte banelederen om hvorfor han ikke skød sejladsen af, som topsejlerne i feltet også havde regnet med han ville gøre, ikke mindst fordi vinden slog igennem og øget og fandt sin stabile retning.

10 minutter ind i sejladsen burde banelederen skyde sejladsen af da der ikke var kryds til første mærke for hverken Morten Nielsen eller Mads Korsgaard, der startede ved læ mærke.

Michael M. Andersen vil ikke kommentere sin beslutning, da vi møder ham på havnen i en fredsommelig snak.

Sejlmager Claus Høj Jensen kan vinde sit 7. DM i dag i H-båden. - Det er utroligt tæt, bliver det let vejr bliver det hårdt for os, da Morten Nielsen er hurtig der, siger Claus Høj Jensen, der kan glæde sig over at der er Høj Jensen sejl på de tre første H-både. Derefter følger Mads Korsgaard, der sejler med Elvstrøm sejl på. Foto: Troels Lykke

Minbaad.dk tyvstartede med to sekunder i fredagens første sejlads og mistede en 4. plads. Vi var lette at se med grafitti på siden. Det er nu anden gang vi tyvstarter i stævnet. Vi håber ikke at vores nye sponsor, advokatfirmaet Horten fra Tuborg Havn opdager det... Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader