Gå til hoved-indhold
Her ses Bertelsen og co. da holdet var til H-båds VM i 2015 i alperne. Holdet overraskede med at vinde i Brejning.Kapsejlads
Her ses Bertelsen og co. da holdet var til H-båds VM i 2015 i alperne. Holdet overraskede med at vinde i Brejning.

H-båd: Aarhus-hold jyske mestre foran DM-vinderne

Anders Bertelsen og besætning fra Århus Sejlklub fortsatte i Brejning de gode takter fra Aarhus Festuge Cup, som de også vandt. - Vi havde virkelig god fart og gasterne var gode, siger Bertelsen.

Af Ricky Hansen |

Kellers Park Cup, H-båds-klassens VM-udtagelse, blev ud for Brejning Bådklub, vundet af ingeniør Anders Bertelsen fra Team ShipShop.

Holdet med gasterne Søren Lund, Ida Faurschou og Martin Kærup, havde også farten denne weekend, hvor 25 H-både var samlet til sidste VM-udtagelsessejlads og Jysk Mesterskab på Vejle fjord.

Lørdagens fem sejladser blev afviklet i 6-7 m/sek. vind og alle sejladser kom i gang uden omstarter til baneledelsens store begejstring.

På 1. pladsen lørdag aften var Anders Bertelsen, Århus, fulgt af Claus Hovgaard fra Vejle. På 3. pladsen var Claus Høj Jensen fra Holbæk.

Det skete efter fem sejladser lørdag, hvor der blev sejlet fire gange op og ned, så alle om bord var godt trætte om aftenen.

- Folk gik tidligt fra festen, der var ikke mere tilbage efter de mange opkryds, siger Finn Pedersen, der tog 16. plads i feltet.

Momentum til Aarhus-hold

I søndagens tre sejladser fortsatte Anders Bertelsen den gode stil og øgede afstanden til konkurrenterne med en serie på 3-1-2 og vinder stævnet med kun 16 point.

Med sejren kunne Team ShipShop også fejres som årets Jyske Mestre i H-båd. Mon ikke at turen hjem til Århus har været festlig?

- Vi havde vundet før sidste sejlads så er ret godt tilfredse. Farten var virkelig god og alt fungerede med gasterne, der tit hang helt nede på siden af båden, siger Anders Bertelsen til minbaad.dk.

Besætningen fra Århus Sejlklub formåede, som det eneste team at sejle alle 8 sejladser uden at falde igennem for fjordens luner.

Typisk for Vejle fjord er vinden meget springende, så rummere og skraldere bliver delt ud i en lind strøm. Danmarksmester og flere gange verdensmester Claus Høj Jensen faldt igennem to gange med en 9. og 10. plads og slutter 9 point efter Anders Bertelsen.

Resultater Kellers Park Cup 2016

1 DEN 586 Anders Bertelsen, Søren Lund, Ida Faurschou og Martin Kærup. Århus Sejlklub. 16 point.

2 DEN 597 Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen og Rasmus Andresen. Holbæk Sejlklub. 25 point.

3 DEN 569. Claus Hovgaard, Palle Koch og Charlotte Bisbjerg. Sejlklubben Neptun Vejle.     27 point.

Se resultatliste

Hermed er det samtidig afgjort, hvilke 10 besætninger, der er udtaget til VM i Schweiz 2017. 

content-loader
content-loader
content-loader