Gå til hoved-indhold
Flere tusinde frivillige i 40 havne i Danmark lavede god PR for sejlsporten i projekt Vild med Havn. PR-fotoHavne
Flere tusinde frivillige i 40 havne i Danmark lavede god PR for sejlsporten i projekt Vild med Havn. PR-foto

60.000 besøgte Havnens Dag i solskin

40 danske Vild med Vand-havne havde fantastisk vejr til at vise både og aktiviteter frem. - Havnens Dag blev en stor, national succes, siger generalsekretær i Dansk Sejlunion, Mads Kolte-Olsen.

Af Troels Lykke |

60.000 deltog på den første landsdækkende Havnens Dag, hvor man kunne prøve kræfter med mere end 400 forskellige vandaktiviteter til vands og til land i over 40 danske Vild med Vand -havne landet over. 

Den første nationale Havnens Dag blev et tilløbsstykke med 60.000 vandglade gæster.

Mange besøgende gik linen ud og fik afprøvet deres interesse for så forskellige vandaktiviteter som RIB-sejlads, Stand Up Paddle, sejlads i mange typer af både og prøvedyk.

Men der var også masser af aktiviteter til for dem, som foretrak, at nyde udsigten fra havnen med fast grund under fødderne.

Vandinteressen vækkes

Baggrunden for den første landsdækkende Havnens Dag er et ønske om at vække vandinteressen hos fremtidens havnebrugere og sejlere. 

“Havnens Dag blev en stor, national succes. Vi har fået bekræftet i, at danskerne i høj grad er nysgerrige efter et fritidsliv, hvor man kommer helt tæt på naturen og de muligheder, som vandet byder på. Jeg håber, at mange besøgende efter søndagens oplevelse vil komme igen og prøve sejlklubbens og havnens muligheder. Mange klubber tilbyder gratis prøveperioder med udstyr, instruktion og sikkerhed. Så går man med en drøm om at komme på vandet, er det bare om at komme ned på havnen igen, ” siger Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion.

Det gode værtskab er essentielt

“Dem, der er bedst til at vise lystbådehavnene og de sportsgrene, man kan dyrke dér, frem, er netop dem der selv er begejstrede udøvere, og som har en åben holdning overfor at invitere nye mennesker ind i klubben – kort sagt udøve det gode værtskab,” siger Lone Buchardt, projektleder i Vild med Vand-sekretariatet.

“Det gjorde flere tusinde frivillige i går, hvor der blev afholdt Havnens Dag i mere end 40 Vild med Vand-havne. Uden deres engagement var Havnens Dag aldrig blevet til den succes, så de frivillige skal have stort bifald for at tage godt imod de mange gæster.” 

På gensyn i havnen

Det helt centrale og nye ved Havnens Dag – forankret i Vild med Vand-regi – er de efterdønninger, som Havnens Dag skaber. Både de forventede i form af konkret interesse fra gæsterne til at komme igen. 

Direktør for FLID Jesper Højenvang fortæller om ambitionen med Havnens Dag;

“Vores ambition er at give de gæster, som har haft en god vandoplevelse og som har fået blod på tanden, muligheden for at komme igen efter mere. Ægte gæstfrihed – uden straks at kræve medlemskab og gebyrer er vejen frem. Derfor tilbyder Vild med Vand-havnene også efter Havnens Dag åbne vand-aktiviteter, som er gratis og tilgængelige for alle. Aktiviteter vil fremgå på vildmedvand.dk under de enkelte havne og vil desuden blive markedsført lokalt. Så vi håber, at efterdønningerne af Havnens Dag bliver, at vi får gæsterne på besøg igen til flere vandaktiviteter i de danske lystbådehavne,” forklarer Jesper Højenvang.

Havnens Dag for 8 mio. kr.

Havnens Dag er skabt af projekt Vild med Vand, som er skabt af Foreningen for Lystbådehavne I Danmark og Dansk Sejlunion. Projektet er støtte af Nordea-fonden med 8 mio. kroner. 

Havnens Dag 29. maj 2016 skønnes, at have været besøgt af ca. 60.000 tusinde danskere. 

Der var ca. 400 udbudte aktiviteter at vælge imellem fordelt på mere end 40 lystbådehavne.

Havnens Dag er en ny årlig begivenhed og et af elementerne i Vild med Vand, som pt. har tilslutning fra 47 havne.

Målet er at der i 2017 er 80 Vild med Vand-havne med Havnens Dag. I 2018 er målet 100 havne.

De åbne Vild med Vand-aktiviteter, som Vild med Vand-havnene følger op med efter Havnens Dag, vil både blive annonceret lokalt samt under de respektive havne på vildmedvand.dk – hvor man altid kan følge med i, hvor der lige er den vandaktivitet, man er til.

Foruden Havnens Dag og Vild med Vand-aktiviteter består Vild med Vand af kampagnen “Velkommen på havnen”, som er en fysisk manifestation af det gode værtskab, som 

hænges op på havnene mv. Derudover indeholder projektet vidensdeling imellem Vild med Vand-havnen internt samt “Det gode Værtskab”. 

content-loader
content-loader
content-loader