minbaad.dk
lørdag 21. april

I det nye anlæg indgår forbedrede muligheder for tilkørsel af krankøretøjer samt for søsætning af fartøjer på beddingvogn. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Ny servicekaj i Rudkøbing

Når lystbådejere og køretøjer med kranløft kommer til det gamle bassin i Rudkøbings lystbådehavn, vil de i år møde helt nye faciliteter.

Havne | 09-03-2016 11:57 | Af  Søren Stidsholt Nielsen, fyens.dk

Om få uger begynder de sydfynske kran-entreprenører igen at fragte lystbåde fra diverse lokaliteter til vinteropbevaring og ud til bådenes rette element. I starten af denne ugelange forårsstrøm af lystbåde mod havnene plejer at være de fartøjer, hvor ejerne har haft mulighed for at gøre sæsonklar under tag, skriver fyens.dk.

Når lystbådejere og køretøjer med kranløft kommer til det gamle bassin i Rudkøbings lystbådehavn, vil de i år møde helt nye faciliteter. Hen over vinteren har mandskab og maskiner fra havneentreprenørfirmaet Munck fra Nyborg været i gang med at nedbryde gamle og utidssvarende faciliteter og anlægge en helt ny servicekaj.

I det nye anlæg indgår forbedrede muligheder for tilkørsel af krankøretøjer samt for søsætning af fartøjer på beddingvogn. Når anlægget er færdigt om få uger, vil havnens motordrevne mastekran også fremstå i renoveret udgave, oplyser park-, vej- og havnechef Poul Petersen, Langeland Kommune til Fyens.dk.

Fra 1933

Denne ældste del af Rudkøbings lystbådehavn kan føre sin historie tilbage til 1933, da der blev opført en træbro til fortøjning af lystbåde. Fem år senere blev der påbygget en arm for enden af broen. Alt dette er væk nu efter, at der løbende i de senere år er opført en ny bro, et nyt brohoved og senest etableret nye afviserpæle uden på brohovedets stenforkastning.

Den nye servicekaj fuldender en række forbedringer etableret i Rudkøbings lystbådehavn i de senere år, blandt andet grillhytter, legeområder, redningsstiger, badebro, vand- og strømstandere, jollebroer, plus forstærkning af sejlergæsternes efterhånden uundværlige trådløse wifi-netværk.

Kilde: fyens.dk

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET