Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Aktiv sejler nyt æresmedlem i Rudkøbing Sejlklub

Da Rudkøbing-drengen Poul Tom Hansen skulle konfirmeres i starten af 1960’erne, gav hans forældre ham valget mellem at holde en familiefest eller at få penge til den sejlbåd, han så brændende ønskede sig.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Fyns Amts Avis |

Konfirmanden valgte sejlbåden. Med anskaffelsen af jollen Inge var kursen dermed stukket af til et livslangt lystsejlerliv med alle de facetter, det kan indeholde af aktiv fritid: Ferier og weekendture, havneliv, kapsejlads, klub-aktiviteter, bygning af halvmodeller og indsats i bestyrelser i Rudkøbing og i Svendborg.

At Poul Tom Hansen, udlært bådebygger på Bianca Yacht, også er kendt som en dygtig og hjælpsom kammerat er kendt og værdsat af mange på Rudkøbings lystbådehavn. Han er rundhåndet med råd af høj, faglig kvalitet og funderet i mange års praktisk erfaring.

Når alle disse kvaliteter puljes, tegner det profilen af et potentielt æresmedlemsskab i en sejlklub.

Derfor valgte bestyrelsen i Rudkøbing Sejlklub da også ved klubbens 90 års fødselsdagsfest i fredags at overrække et gyldent bevis på et æresmedlemsskab af den klub, Poul Tom Hansen har været et aktivt medlem af i omkring 55 år.

Modtageren var tydeligt rørt, da han til sin store overraskelse fik det gyldne bevis velmotiveret overrakt af klubformand Tina Olsen.

Til aftenens højdepunkter for Rudkøbing-sejleren føjede sig også, at han scorede førstepræmien i en quiz om sin sejlklubs historie.

Gennem de mange sejlerår har Poul Tom Hansen haft mere end en håndfuld sejlbåde efter jollen Inge. Blandt dem en selvbygget 4X4 tegnet af Svendborg-konstruktøren Bjørn Jensen, en Waarschip Kvart Ton og en Bianca 28.

I de seneste tyve år har han sammen med sin hustru, Helle Svensson, sejlet i en Thurø 33, Rosamunde. Et pragteksemplar af en lystbåd-klassiker bygget hos Walsted og med teakdæk lagt af ejeren.

På forenings-fronten er Poul Tom Hansen i dag næstformand i både Svendborg Classic Regatta samt i støtteforeningen bag Danmarks Museum for Lystsejlads.

Poul Tom Hansen træder med udnævnelsen til æresmedlem ind i en lille, eksklusiv kreds i Rudkøbing Sejlklub. Den omfatter to tidligere formænd, Kjeld Pedersen og Finn Birger Hansen samt klubbens mangeårige skolemester mm., Bent Jensen. Alle aktive på havnen, i sejlklubben og på vandet.

Kilde: Fyns Amts Avis.

content-loader
content-loader
content-loader