Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En pukkelhval kan blive 15 meter lang og veje 30 tons. Foto: Wikipedia

Sejlere møder pukkelhval tæt på Hornbæk - nu video

En kæmpe pukkelhval dukkede op i overfladen med udåndingssprøjt og i færd med at jagte sild. - Det var bestemt ikke et marsvin, siger sejler til Helsingør Dagblad.

Af Troels Lykke |

Det var et spektakulært syn, der mandag mødte en gruppe venner på årets første sejltur i Øresund. Mændene var ikke nået langt ud på vandet fra Hornbæk Havn, før de stødte på en usædvanlig gæst.

Se video på TV2 her

En kæmpe pukkelhval dukkede op i overfladen med tydelige udåndingssprøjt og i færd med at jagte sild eller makrel. Det skriver Helsingør Dagblad. Kursen var sat mod svenske Höganäs, men cirka ud for Hornbæk Plantage mødte Stig Rostgaard og vennerne hvalen.

- Vi havde slukket motoren og sejlede stille og fredeligt lige ved indsejlingen til storskibsruten gennem Øresund. En hørte et blåst. Vi tænkte, at det var et marsvin. Men så så vi, at det bestemt ikke var et marsvin, men en stor hval, siger han til avisen.

 Den lå helt roligt i overfladen med snuden mod Helsingør og åndede stillede og roligt med blåst med fint springvand på, siger Stig Rostgaard, der til daglig arbejder for Fiskeøkologisk Laboratorium, som har fokus på bedre vandmiljø i søer, vandløb og kystnære områder.

En pukkelhval hører til i bardehvalernes familie og kan blive op til 15 meter lang med en vægt på op til 30 ton.

- Vi kom stille og roligt tættere på den, 30-40 meter fra den. Vandet var helt blankt. Vores båd er 13 meter lang, og vi blev hurtigt enige om, at hvalen var større end de 13 meter, siger Stig Rostgaard.

Kilde. BT og Helsingør Dagblad

content-loader
content-loader
content-loader