Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses Paul Elvstrøm i 1960 i en Finnjolle med en sweater, der kunne suge vand.

Elvstrøm mindet højtideligt i Melbourne under World Cup

Det var i Melbourne, at nyligt afdøde Paul Elvstrøm i 1956 vandt den tredje af sine fire OL-guld. Nyheden om hans bortgang faldt midt under stævnet og blev kraftigt markeret.

Af Troels Lykke |

Det var i Melbourne i Australien, at nyligt afdøde Paul Elvstrøm i 1956 vandt den tredje af sine fire OL-guld.

Nyheden om hans bortgang faldt midt under stævnet og blev kraftigt markeret med overskrifter, mindeord og dedikationer i stævnets officielle pressemeddelelser i et omfang, der næppe tidligere er set tilsvarende.

Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom forklarer på World Sailings hjemmeside fra Melbourne om Elvstrøm.

- Han var en stor helt for Danmark og for hele sejlerverdenen. Han inspirerede folk. Han vandt fire OL-guldmedaljer og var til OL otte gang, det er imponerende, men han var også en en mand der opfandt ting, der gjorde sejlsporten bedre.

Fantastisk sæson for Horsens-sejler

I Melbourne var sluttede Laser Radial-sejleren selv et begivenhedsrigt 2016 med en sølvmedalje ved World Cup-finalerne i Melbourne. 

Med både OL- og VM-bronze i løbet af 2016 har Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom fra Horsens Sejlklub cementeret sin position som ét af dansk sejlsports stærkeste kort i disse år.

Det blev på ny understreget ved den forløbne uges World Cup-finaler i Melbourne, Australien, hvor Rindom søndag sluttede året af med at vinde sølv – efter et stævne, hvor hun ugen igennem duellerede om førstepladsen med den hollandske OL-guldvinder Marit Bouwmeester, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Som ved OL var det også denne gang hollænderen, der sluttede øverst på podiet. I det afsluttende Medal Race, søndag, var Rindom den eneste, der kunne true Bouwmeesters føring. Trods det indbyrdes taktiske spil sluttede de to OL-duellanter som nummer et og to i finalesejladsen – med danskeren først over målstregen.

Succesfuldt 2016 for de danske sejlere

Anne-Marie Rindom var eneste danske sejler til start i Melbourne. Siden OL i august har hun holdt en længere pause frem til begyndelsen af november, hvor hun genoptog Laser Radial-træningen.

2016 har generelt været et succesfuldt år for de danske sejlere - med i alt syv medaljer ved mesterskabsstævner i de olympiske klasser.

Foruden Rindoms OL- og VM-medaljer tæller listen OL-bronze og EM-guld til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen i 49erFX samt VM-sølv til Anne-Julie og Maiken Foght Schütt ligeledes i 49erFX. Dertil VM-sølv i Nacra 17 til Anette Viborg og Allan Nørregaard samt VM-sølv til Jonas Høgh-Christensen i Finnjolle.

Næste store opgave for de danske landsholdssejlere bliver World Cup-stævnet i Miami, USA, i slutningen af januar 2017.  

content-loader
content-loader
content-loader