Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Didac Costa er nu helt alene i Biscayen.

Startede tre dage senere i Vendeé Globe

Didac Costa er 1269 sømil efter førende Banque Populaire. Den 35-årige sejler har mad til 105 dage. Se også Hugo Boss' videoblog. Førerfelt har nu passeret de Kanariske Øer.

Af Troels Lykke |

Spanieren er langt efter de førende, faktisk helt præcist 1269 efter den førende, viser stillingen i machosejladsen Vendeé Globe.

Solo-sejleren havde uheld med en lækket vandtank og dermed ødelagt elektronik, batterier og generator, da starten gik i søndags.

Han vendte dermed om efter starten og sejlede i havn i Port-Olona i Les Sable D'Olonne, men i går ved middagstid kom sejleren afsted, og sejler lige nu 11 knob i sin IMOCA 60er efter båden er klar med ny generator. 

40.000 km til søs kan godt være hårdt uden en selvstyrer. Vel nærmest umuligt.

- Det havde ikke været muligt hvis jeg ikke fik hjælp og support fra de andre hold i Les Sables d’Olonne. De brugte deres tid og energi på mig og jeg er nu motiveret for at komme tilbage i sejladsen, sagde skipperen Didac Costa til Vendee Globe-siden.

Forsinket af storm

Faktisk  var båden allerede klar tirsdag, men en front kom ind over Biscayen med op til 35 knobs vind og 4 meter høje bølger, men i går kom båden The One Planet afsted og har lige nu 783 sømil op til nummer 28 i feltet.

Sejleren har mad til 105 om bord, men hans team har lagt overraskelser om bord til hans 36-årige fødselsdag den 22. december. Se hvor feltet ligger via tracking

Se også Alex Thomsons video-blog fra fra Hugo Boss i går. Han er på 7. plads efter taktisk dumhed:

 

content-loader
content-loader
content-loader