Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen: - Spillet er kørt, siger han til minbaad.dk.

Høghens humør i bund efter to lunkne 16. pladser

Først mødte Finnjolle-sejleren en svensker, der truede med protest, så tog Høghen 720 graders straf. I anden sejlads fører han med 50 meter og ryger i vindhul og får senere to plasticposer på roret.

Af Troels Lykke |

OL er stort at være med til, men når man er på sit fjerde OL og er regerende OL-sølvvinder, er man ikke bare med for at lære, som Lærke Buhl-Hansen i RS:X, så kommer man efter at vinde medaljer.

Og lige nu ser det tungt ud for den 35-årige KDYer, der satte to 16. pladser ind i lørdagens sejladser.

Alt går tilsyneladende imod den danske veteran, der kæmper med en udgået placering også, efter skødebarmen ikke holdt på North-sejlet.

En kæntring i gigantiske bølger har også ramt ham i går.

- Jeg tror spillet er kørt, jeg er her ikke kun for at sejle medal race (men medaljer, red.), siger Jonas Høgh-Christensen, der kæmper sig gennem spørgsmålene fra Politiken, Rizau og os bådmedier.

For slet ikke at tale om TV2 og DR, der også vil høre hvad der lige sker for medaljefavoritten, der nu er på en 12. plads, før søndagens to sidste sejladser, før medal race.

Diskuterede med svensker om protest

Alt gik galt i dag for den 99,5 kilo tunge sejler, hvis kropssprog sladrer, at det er op ad bakke det her. Det gør hans ord også.

- I første sejlads møder jeg en svensker (Max Salminen, red.), der mener jeg vender på tæt ved topmærket, jeg spørger ham hundrede meter ned af banen om han mener den protest alvorligt, spørger ham flere gange om han holder fast i protesten og det gør han, så tager jeg 720-graders straffen og det koster mig omkring ti pladser og i anden sejlads fører jeg med 50 meter, men ryger i vindhul og bagefter får jeg tog plasticposer på roret, sukker sejleren..

Men ifølge minbaad.dks beregninger, så kan Høghen stadig nå at komme i betragtning til medalje, der er nemlig kun 24 point op til en bronzeplads, men det kræver to top 3 placeringer i morgen søndag.

Resultater fra alle klasser

Billedet er taget i anden sejlads, hvor danskeren førte, men kort tid efter røg han i et vindhul. Foto: Roberg Deaves

content-loader
content-loader
content-loader