Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Fra venstre: Anette Oldenborg Petersen, Christian van Wylih-Muxoll og Lone Willumsen.

Kvindelig Sejlklub lagde navne til boremaskiner

På samme måde som skibe døbes ved søsætning er der tradition for at tunnelboremaskiner bliver døbt et kvindenavn. Alice og Frida skal bore metro til Nordhavn.

Af Troels Lykke |

For at finde det rette navn til maskinerne havde Metroselskabet udskrevet en konkurrence som resulterede i omkring 1.000 forslag.

Sofie Muus Jørgensen, som på ingen måde har tilknytning til Kvindelig Sejlklub, fik ideen til de to vindernavne ved at lave nogle Googlesøgninger på Nordhavnen som ledte hende ind på Kvindelig Sejlklubs hjemmeside hvor klubbens Webmaster Bente Michelsen har lavet en kort beskrivelse af klubbens historie.

Da der skulle bores i Nordhavnen mente Sofie at navnene skulle have tæt tilknytning til stedet. Sofies forslag blev derpå at boremaskinerne skulle hedde Alice (Mux) efter en af Kvindelig Sejlklubs stiftere Alice van Wylich-Muxoll og Frida efter Kvindelig Sejlklubs første båd.

Dåben af de to boremaskiner er for Kvindelig Sejlklub en meget tidlig optakt til klubbens 75 års jubilæum i 2017.

Hvis alt går vel er de to boremaskiner færdige med arbejdet når klubben runder 75 år næste sommer, men ligesom Alice (Mux) og Frida lagde grundstenene til et stærkt og stabil klub som gennem årene har givet mange mennesker nogle skønne sejleroplevelser, så vil boremaskinerne Alice (Mux) og Frida på samme vis skabe noget der vil bestå i mange år og gøre stor glæde for mange mennesker.

Kvindelig Sejlklub

Kvindelig Sejlklub blev stiftet i 1942 med henblik på at lære kvinder at sejle, fordi kvinder når de sejlede med mændene, var det svært at komme til roret i andet end magsvejr. 

I dag er det fortsat klubben formål at lære kvinder at sejle og samtidig foregår der en lang række øvrige aktiviteter i klubben som er den eneste sejlklub i Danmark kun for kvinder.

Blandt de indbudte gæster til dåben var Kvindelig Sejlklubs formand Anette Oldenborg Petersen, klubbens skolechef Lone Willumsen, samt Christian van Wylich-Muxoll hvis farfar var bror til Alice van Wylich-Muxoll.

Læs om tunnelen

content-loader
content-loader
content-loader