Gå til hoved-indhold
Ladies Cup sejles d. 8. maj med start og mål i Svanemøllebugten. Foto: MewKapsejlads
Ladies Cup sejles d. 8. maj med start og mål i Svanemøllebugten. Foto: Mew

40 år med Ladies Cup – kvindelig klub får ros

Kvindelig Sejlklub holder i år Ladies Cup for 40. gang og trods dalende deltagelse, holder Sejlklubben fast ved den årlige distancesejlads. DS har respekt for den slags.

Af katrine bertelsen |

Gider sejlerne distancekapsejladserne? Det spørger Kvindelig Sejlklub om, og svarer selv.

Ja, det er der stadig mange der gør, trods dalende deltagelse i de senere år. Nogle klubber har opgivet stævner for forskellige bådtyper og klasser, men de fleste holder ud og bliver ved med at give dette tilbud til sejlerne. Nogle har endda arrangeret den slags stævner i rigtig mange år.

”I Dansk Sejlunion har vi stor respekt for de klubber, der holder ud og fortsætter med de traditionelle stævner”, siger Mikael Jeremiassen, der arbejder med kapsejlads i Sejlunionen.

”Det er flot, at nogle klubber stadig vil sætte ressourcer af til at arrangere stævner for blandede bådtyper og klasser. Der er virkelig behov for, at sejlere af alle slags får disse muligheder for at komme ud og prøve kræfter på de længere sejladser. De er jo ikke forbeholdt de hardcore kapsejlere, men alle kan deltage og træne deres færdigheder på disse sejladser. I Dansk Sejlunion støtter vi naturligvis fuldt ud op om disse lokale initiativer og håber, at det efterhånden bliver mere populært igen at deltage i distancekapsejladser”, slutter Mikael Jeremiassen.

Ladies Cup er ikke en damesejlads

Kvindelig Sejlklub arrangerer igen i år Ladies Cup på Øresund. Banen er i dag meget kortere end ”i gamle dage”, men det er stadig en distancesejlads med start og mål i Svanemøllebugten. Alle bådtyper og klasser er velkomne. Det er jo kvinderne, der arrangerer stævnet, deraf navnet Ladies Cup, ”men der er langt overvejende mænd blandt skipperne, og det er for det meste også mændene, der løber med præmierne,” griner stævneleder Annelise Søndertoft.

Kapsejladsstævne hvert år i 40 år

Det kræver sin kvinde i en lille sejlklub, som Kvindelig Sejlklub er, at arrangere et større heldagsstævne. ”Vi må jo indrømme, at deltagerantallet de senere par år faktisk ikke har stået mål med vores arbejdsindsats”, siger Annelise Søndertoft,

”Men vi har på den anden side et indarbejdet system og lang erfaring at trække på, og i år gør vi en ekstra indsats for at gøre opmærksom på Ladies Cup. Vi vil i Kvindelig Sejlklub fortsat gerne vise flaget, og vi tror på, at bøtten vender, så flere sejlere får lyst til at komme ud og tune deres båd op på sæsonens første kapsejlads. Det er nemlig allerede den 8. maj, lige når alle bådene er kommet i vandet, at vi holder Ladies Cup”, slutter stævneleder Annelise Søndertoft fra Kvindelig Sejlklub.

Stævnet er den 8. maj med start og mål i Svanemøllebugten.

Læs mere på: www.kvindelig-sejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader