Kim Andersen ny præsident for international sejlunion
Danmark får nu præsident for World Sailing. I dag blev han valgt i Barcelona efter kampvalg. - Det er en ære, siger KDYeren, der vil udbrede sejlsporten globalt. Se tre punkter han nu går efter.
Dansk sejlsport markerede sig ekstra søndag, da den 59-årige forretningsmand og Drage-gast, og tidligere KDY-formand, Kim Andersen, blev valgt til præsident for World Sailing, den internationale sejlunion.
Det skete på årsmøde i Barcelona, hvor 700 delegerede mødte op. 99 havde stemmeret.
I første runde opnåede Kim Andersen 44 stemmer mod 43 til den siddende præsident, Carlo Croce fra Italien. Der var 11 stemmer til den tredje kandidat, Paul Henderson, Canada, som herefter var ude af afstemningen.
I anden runde blev valget afgjort med 52 stemmer til Kim Andersen mod 46 til Carlo Croce.
- Jeg takker for den støtte, jeg har modtaget, og jeg vil love at arbejde målrettet de næste fire år frem. Vi er nået langt inden for sejlsporten, men jeg er overbevist om, at vi kan gøre det endnu bedre. Mit fokus bliver at booste sejlsportens OL-status, at skabe global vækst for sporten samt at sikre større gennemsigtighed, sagde Kim Andersen i en kort takketale til de delegerede umiddelbart efter valget.
Oppe mod sværvægtere
På forhånd havde danskeren, der aktuelt er formand for World Sailings udstyrskomité, sikret sig opbakning fra 32 medlemsnationer, men han skulle have flere med om bord, før afstemningen på kongressen i dag søndag i Barcelona faldt ud til danskerens fordel.
Udover opbakning fra Dansk Sejlunion kan Kim Andersen også mønstre støtte til sin kampagne fra Danmarks Idrætsforbund, DIF.
- Kim Andersen er en erfaren idrætspolitiker, og han har et godt kendskab til international sejlsport. Vi er sikre på, at han i spidsen for World Sailing kan lede sporten i en positiv retning, siger DIF's formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.
Valgt på tre punkter
Kim Andersen havde opstillet tre hovedpunkter, som han vil vil arbejde på som præsident for World Sailing.
Sejlsporten skal øge sin globale udbredelse. Det skal opnås gennem bl.a. fokus på lavere omkostninger til udstyr, uddannelse af trænere og øget regional indflydelse.
Sejlsportens fremtid som olympisk idræt skal sikres. I dag er sejlsport på IOC's liste over idrætter, der risikerer at miste sin olympiske status. Det påhviler sejlsporten selv at styrke sin OL-status gennem øget udbredelse, større publikumsinteresse, bedre formidling og mere forenklede strukturer.
World Sailing må i langt højere grad end tilfældet er i dag formå at inddrage og udnytte engagement, kapacitet og ressourcer i stærke medlemsorganisationer verden over.
Om Kim Andersen
Kim Andersen har sejlet siden 12-års-alderen. Han er medlem af Kongelig Dansk Yachtklub og har repræsenteret Danmark ved end en 20 EM- og VM-events, og bl.a. vundet EM-guld i Drage i 2011 samt EM-bronze i 2013, fortæller Dansk Sejlunion.
Han var holdleder for de danske OL-sejlere ved legene i Sydney, 2000, og blev samme år valgt ind i ISAF Council (World Sailing hed tidligere ISAF, hvor Council er organisationens øverste organ). Siden 2012 har han været chairman for ISAF/World Sailings Equipment Committee.
I det civile liv er Kim Andersen Vice President i MT Højgaard, han er 59 år og har bopæl i Rungsted.
Paul Henderson (CAN), Carlo Croce (ITA) og Kim Andersen (DEN) var på valg i dag. Danskeren vandt.
World Sailing Board - World Sailing General Assembly, Barcelona - November 2016 © Laura Carrau / World Sailing