Gå til hoved-indhold
ProZero slanke skrog sikrer bådenes kapacitet til at levere en stabil sejlads, også i hård sø, hvor de fleste både må give op, fortæller Tuco.Kort Nyt
ProZero slanke skrog sikrer bådenes kapacitet til at levere en stabil sejlads, også i hård sø, hvor de fleste både må give op, fortæller Tuco.
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Tuco skal levere spulebåde til fiskeopdræt

To ProZero 15 meter både er blevet solgt som spulebåde til norske AKVA Group AS. Det giver arbejde i Faaborg hos Tuco Marine.

Af Troels Lykke |

Efter leverancer til offshore-branchen, og de statslige organisationer i Norge, Skal Tuco Marine nu også leverer til den Norske akvakultur industry. To ProZero 15m både er blevet solgt som spule både til Norske AKVA Group AS.

Bådene er designet af et team af dygtige ingeniører, gennem samarbejde med flere førende havbrugseksperter, fortæller Tuco i Faaborg til pressen. 

De 15 meter både er udviklet som følge af de mange henvendelser Tuco har haft omkring specialiserede arbejdsbåde til havbrugsindustrien fra Tuco Marine´s ProZero serie.

De to 15m ProZero HPC Boats begge vil blive bygget af kulfibermaterialer for at reducere de strukturelle vægte på skibene.

30 knob

Begge fartøjer er i stand til cruise med mere end 30 knob, og er drevet af et par indenbords dieselmotorer på fremadrettede propeller i Volvo Pentas IPS-system.

Dette sikrer en overlegen kontrol og verdensklasse skrogeffektivitet for at holde brændstofforbruget på et minimum. Resultatet er den lavest mulige miljøbelastning fra bådene operationer.

"Fiskeri og akvakultur fortsat vigtige kilder til mad, ernæring, indkomst og levebrød for hundreder af millioner af mennesker over hele verden. Og verdens fiskeforbrug per indbygger, har nået en nye rekord højde, takket være kraftig vækst i akvakultur, som nu producere halvdelen af ​​alle fisk til konsum. Derfor har det været logisk for os at målrette en fartøjsserie mod denne sektor med vores hurtige og højt specialiserede ProZero både", siger Jonas Pedersen, administrerende direktør i Tuco Marine.

Bådene er blevet solgt til AKVA Group i samarbejde med Tuco Marines lokale partner på fiskeopdræts markedet, Arild Friestad fra Boat and Barge AS, som har været en anerkendt leverandør til branchen i Norge gennem årtier.

Specielle skrog

ProZero bådenes skrog, i fiskeopdrætsudgaven, byder på specielle skrog udrustninger og forstærkninger, for at optimere imod havbrugsoperationer, og ProZero slanke skrog sikrer bådenes kapacitet til at levere en stabil sejlads, også i hård sø, hvor de fleste både må give op.

Hurtig og problemfri drift i oprørt hav er primært begrænset af den menneskelige faktor for støddæmpning og klimapåvirkninger.

ProZero arbejdsbådene er udviklet omkring ProZero teamets design strategi, med en høj grad af opmærksomhed fokuseret på at minimere virkningerne af stød til den menneskelige krop og på båden under alle dele af operationerne.

ProZero både fås i et væld af variationer, som er alle nøje afstemt til den enkelte brugers særlige behov. Cockpit layout i arbejdsbåde er indrettet til at maksimere brugen af ​​moderne maritim driftsstyring og elektroniske navigationsmidler.

content-loader
content-loader
content-loader