Gå til hoved-indhold
Den 15 meter ProZero ROV båd er designet med den ekstramulighed for som tillægsudstyrKort Nyt
Den 15 meter ProZero ROV båd er designet med den ekstramulighed for som tillægsudstyr: PR-Foto

Tuco viser ny ROV Support båd

Under forberedelse til verdens største Subsea messe og konference, Subsea Expo i Aberdeen i Februar 2017, præsenterer Tuco Marine den nye ProZero 15m ROV Support båd.

Af Troels Lykke |

Det nye fartøj supplerer Tuco´s sortiment af ProZero arbejdsbåde og støtte fartøjer og den nye båd er dedikeret til ROV markedet.

Båden er optimeret som en arbejdsplatform for undervands arbejde, og vil skulle fungere som platform og støtte for dykkere og ROV´s. ROV og dykkeroperationer omfatter undervands inspektion, undersøgelse, udgravning, byggeri, reparation og vedligeholdelse af maskiner og strukturer, og bjærgning af sunkne aktiver.

Den 15 meter ProZero ROV båd er designet med den ekstramulighed for som tillægsudstyr, at kunne fjernstyres af et Remote Command System for at muliggøre ubemandet betjening af skibet, fjernstyring af fartøjet vil forbedre produktiviteten og effektiviteten på Rov arbejde da besætningsskifte kan undgås, og samtidigt kan en sådan løsning tilbyde sikker drift for besætningen/operatøren i farlige miljøer.

Båden er ud over fører kabinen, udstyret med arbejdsdæk agter, en ROV servicegarage, og et ROV kontrol kontor. Den rummelige kabine beskytter besætningen som arbejder om bord fra det ydre miljø.

Kraftigt arbejdslys på dækket levere rigeligt lys til at kunne udføre arbejde uden dagslys fra båden.

Det 15 meter ProZero fartøj kan leveres med indenbords dieselmotorer og IPS-drev, Water jet eller med en tredobbelt Oxe diesel påhængsmotor løsning, den udenbords løsning giver ekstra dæksplads og plads under agterdækket, hvor store opbevaringsrum således kan stilles til rådighed.

ProZero 15m ROV båd, kan udstyres med 2 kahytter, med køjer, skriveborde og skabe under fordækket, hvilket gør båden anvendelig for operationer af længere varighed.

Bådens drift kan overvåges fra et overvågnings dome-kamera i mastetoppen med en 360 ° videodækning af båden.

Alle ProZero bådene er baseret på velafprøvede skrog og den meget fleksible modulopbyggede ProZero serie, giver kunderne en ekstraordinær grad af tilpasningsmuligheder.

content-loader
content-loader
content-loader