Gå til hoved-indhold
Se video med Optimistjollerne på vandet.Kort Nyt
Se video med Optimistjollerne på vandet.
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Vedligeholdelsesfri jolle til 14.000 kr. til nye sejlere - opdateret

En SailQube polyethylene jolle er selvlænsende, med enkel rig og i slagfast materiale et godt bud til nye sejlere. Aarhus Sea Shop leverer nu jollerne. Artikel opdateret 16.9.

Af Sara Sulkjær |

SailQube polyethylen sælger et alternativ til en Optimistjolle. Jollen er selvlænsende, med enkel rig og i slagfast materiale. Den kan dog ikke bruges til optimistjolle kapsejlads. Aarhus Sea Shop leverer nu jollerne.

Aarhus Seashop foreslår en polyethylen jolle som ligner en Optimistjolle, Jollen er stort set vedligeholdelsesfri ifølge

Aarhus Sea Shop som mener det derefter er slut med at bruge vinteraftnerne på at reparere glasfiberskader på sejlklubbens Optimistjoller. De tilbyder nu “SailQube polyethylen jollerne” til de danske sejlklubber, og mener, at der er flere indlysende fordele ved, at de danske sejlklubber bruger denne type jolle til klubbens nye sejlere.

De vigtigste fordele er ifølge Aarhus Seashop for at se i retning mod de ”vedligeholdelsesfri” joller næste gang, sejlklubben skal investere i nye joller er:

- SailQube er selvlænsende – brug sejladsaftnerne til sjov sejlads i stedet for at øse jollen tom for vand efter en kæntring

- Enkel rig – selv uerfarne forældre kan hjælpe med at rigge jollen i en fart, så børnene får mere tid på vandet

- Stærk og slagfast materiale – jollen kan søsættes og tages på land direkte på stranden, endda uden jollevogn

- Synkefri konstruktion – ingen løse opdriftssække = mere plads i cockpittet. Faktisk er der let plads til to unge sejlere ombord

- SailQube er meget billig, sammenlignet med traditionelle glasfiberjoller

SailQube er et hollandsk produkt, der leveres og bruges i sejlklubber og sejlskoler over hele verden. Herudover er SailQube også populær til udlejning ved feriecentre og campingpladser.

Oplagt til nye sejlere i klubben

Ifølge den danske forhandler, er der tænkt på alle de situationer, som nye sejlere skal igennem, når de skal lære at sejle:

- Det selvlænsende cockpit sikrer, at de unge sejlere kan bruge tiden på sjov sejlads, når de er på vandet.
Det stærke 3-lags polyethylene skrog kan tåle at sejle imod broen, når der skal lægges til, ligesom en kollision med en anden sejler heller ikke længere er problematisk, fortæller Aarhus Sea Shop i en pressemeddelelse.

Som standard leveres bommen med OPTIPARTS bombeskytter, som beskytter sejleren mod at slå hovedet mod bommen. Samtidig er sværdkisten forsynet med en shock absorber, som sikrer, at sværdkiste og sværd ikke ødelægges ved en let grundstødning

Billig i anskaffelse og drift

SailQube leveres i en standardpakke indeholdende rig (mast, spyd, og bom), et sleeve sejl, ror og sværd samt alle riggens liner.

Ligesom det komplette og sejlklare skrog leveres med hængestropper, selvlænsende auto-bailers og justerbar mastefod. Hele pakken leveres i sejlklubben for under 14.000 kr.

Det er også muligt at købe et sejlklart skrog alene for 10.000 kr. Her vil det så være muligt at bruge rig, sejl, ror og sværd fra en af sejlklubbens gamle joller

Alle løsdele er fra OPTIPARTS og er derfor kompatible med de fleste af sejlklubbernes optimistjoller. Eksempelvis kan rig/sejl flyttes fra en optimistjolle til en SailQube jolle.

Prøv en SailQube i sejlklubben

Der er altid mange spørgsmål, når en sejlklub skal købe nyt udstyr. Her mener Aarhus Sea Shop, at de fleste spørgsmål bedst besvares ved at lade klubbens medlemmer prøve udstyret hjemme i klubben under vante forhold.


Derfor tilbyder Aarhus Sea Shop at stille en komplet SailQube til rådighed for din sejlklub i en uge eller to, så udstyret kan testes, inden det købes.

Læs mere om jollen på Aarhus Sea Shops hjemmeside her og se flere billeder herunder: 

content-loader
content-loader
content-loader