Gå til hoved-indhold
54 danske sejlere med familie brugte påsken på Gardasøen. Foto: Nikolaj BrunnichKapsejlads
54 danske sejlere med familie brugte påsken på Gardasøen. Foto: Nikolaj Brunnich

Opti: Emil Kjær sikrer dansk sejr på Gardasøen

Flot, dansk sejr i Country Cup, hvor de bedst rangerede sejlere fra hvert land mødes. I alt var 54 danske sejlere på vandet.

Af Sara Sulkjær |

Garda Meeting, verdens største optimistjollestævne, havde i år besøg af 669 juniorsejlere og 232 Cadetti-sejlere. 

54 af dem var danske sejlere, som sammen med deres familier tog turen med SailingGarda.dk til den smukke by Riva Del Garda, hvor Sailing Garda de sidste 21 år har ageret arrangør for danske sejlere og hvert år arrangerer den populærere sæsonåbningstur. 

Her blev det også til flotte resultater fra dansk side. Winner-team-sejleren Emil Kjær fra Skovshoved vandt nemlig den legendariske Country Cup, hvor de bedst rangerede sejlere fra hver nation dyster mod hinanden i en serie sejladser, onsdagen op til påsken.

Toptrænere på sidelinjen 

Turen starter dog allerede lørdag med tre dages træningslejr med toptrænere, ledet af Kim Skovgaard, tidligere dansk landstræner. For optimisterne er også Joachim Aschenbrenner i trænerbåden, mens Gustav Wantzin, sammen med Kim, står for træningen af de større sejlere, hjulpet af hjælpetræner Christian Spodsbjerg, som sidste år vandet stævnets Country Cup. 

Samtidig er Olivie Nissen og Kasper Poulsen trænere for de 16 Cadetti-sejlere, som i år er helt ned til otte år. De små sejlere trænes i Garda med trænerstøtte fra Optimisternes klasseorganisation, OCD.

- Vi oplever en klar fremgang i turen igen, og vi er i år gået frem fra 30 sejlere sidste år til 54 sejlere i år plus fire gæstesejlere fra Norge og Tyskland. Flere og flere klubber kontakter os for at blive en del af Sailinggarda-arrangementet, som er en fantastisk sæsonstarter, som også giver de klubber, hvor flere familier tager af sted sammen, et super udgangspunkt for et godt sammenhold i den kommende sæson, fortæller Marianne Bløcher, SailingGarda.dk, i en pressemeddelelse.

Høj sol og vindstille 

Tirsdag aften dannede Hotel Centrale i Riva rammen om Sailing Gardas festmiddag, hvor 100 personer hyldede de bedste SailingGarda.dk-sejlere i festlige rammer.

Vejret på søen viste sig igen i år fra sin bedste side med høj sol og  vindstille morgen og aften samt søens klassiske brise med flot vind fra kl. 12 til. kl 17.30. De danske sejlere fra turen kommer derfor hjem med masser af timer på vandet, klar til den nye sæson.

669 juniorsejlere havde fundet vej til Gardasøen. Foto: Marianne Bløcher

16 danske Cadetti-sejlere var også til start. Foto: Marianne Bløcher

content-loader
content-loader
content-loader