Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Pigerne leverede de bedste resultater med en 22. og 60. plads i det blandede felt. Foto: Ebdrup

VM-sølv i Opti til Danmark - men starter i store felter halter

Men Egå-sejler Helena Wolff på 11 år tog sølv ved VM i Portugal blandt 260 både fra 56 nationer. Vi taler med Opti-far Søren Ebdrup fra KDY.

 

Af Troels Lykke |

Ikke siden 1998 og 2007 har dansk Opti-sejlads klart sig bedre ved et VM, Helena Wolff, et kæmpe talent tog 22. plads og var 2. bedste pige og tog dermed VM-sølv, viser resultatlisten.

Ud af 56 nationer tog danskerne en 12. plads i hold-VM, efter de blev slået ud af Chile. Det danske hold i Portugal bestod af Jens-Christian fra KDY, Malthe fra KDY, Emil fra Skovshoved Sejlklub fra Skovshoved Sejlklub, Kamille fra Skovshoved Sejlklub og Helena fra Egå Sejlklub.

Og de gjorde det overraskende godt, selvom gennemsnitsalderen var lav for danskerne. 

Malthe Ebdrup, der blev tredjebedste dansker med 62 plads, er fx 12 år, mens Helena Wolff er kun 11 år.

Andenbedste dansker var Kamille med 60. plads Alle tre leverede stabile placeringer, ikke mindst Helena, der klarede sig godt i 4-8 m/sek. på et sted hvor der også var strøm, da tidevandet i det sydlige Portugal er på 2,5 meter

Sejlerne klarer sig godt når det handler om fart og teknik, men starterne halter i store felter.

- Danskerne klarede sig over forventning, især Helena, det var vildt godt af hende, vi havde jo tre sejlere i guldfeltet, hvor der var 64 både med. Sejlerne har fart, teknik og strategi på plads, men starterne kan blive meget bedre. De danske sejlere mangler træning i store felter. I Tyskland er der fx 800 aktive Opti-sejlere i Danmark er der kun 100 aktive A-sejlere, siger Søren Ebdrup, tidligere VM-bronzevinder i Optiklassen i 80erne.

 

content-loader
content-loader
content-loader