minbaad.dk
mandag 21. maj

De royale ankommer. Foto: Frederik Andersen

Prins Henrik videregiver æresformandskab til sin søn

Den kongelige familie deltog i går ved et privat arrangement i Operaen for Kongelig Dansk Yachtklub, for at fejre klubbens 150 års jubilæum. - Sejlsport handler om kammeratskab, sagde Prins Henrik.

Kort Nyt | 14-05-2016 19:40 | Af  Mathilde Ive

Hendes Majestæt Dronning Margrethe, H.K.H. Prins Henrik, H.K.H. Kronprinsesse Mary og H.K.H. Kronprins Frederik, deltog i går (fredag red.) ved Kongelig Dansk Yachtklubs 150 års jubilæum i Operaen.

Her ankom den kongelige familie i strålende solskin med Dronningens chalup fra Amalienborg, og blev modtaget af 550 af sejlklubbens medlemmer, og KDYs formand, Lars Ive.

Under sin velkomsttale overrakte Prins Henrik, der har været æresformand for klubben siden 1972, sit formandskab til sin søn, og sejler, Kronprins Frederik. Det betyder videreførelsen af en tradition i den kongelige familie, som går tilbage til Kong Christian den 9. (anno 1891).

”Sejlsport handler om kammeratskab, om elementerne og om at sejle, ikke altid at sejre,” sagde Prins Henrik i sin tale. Prinsen har været ivrig sejler igennem mange år, især i den populære Drage-­klasse, som han konkurrerede i til han var 78 år.

Ny kræfter skal til

Men nu skal der nye kræfter til. Kronprisen, der også er konkurrencesejler – men gerne i mere højintensive både som Farr40, blev enstemmigt godkendt af sejlklubbens bestyrelse, som ny æresformand. Kongefamilien har siden sejlklubbens stiftelse for 150 år siden, været engagerede medlemmer af den traditionsbundne klub.

”Prins Henrik har ydet en hel ekstraordinær indsats for Kongelig Dansk Yachtklub og været med til at udbrede og udvikle sejlsporten,” sagde KDYs formand Lars Ive, da han efterfølgende overrakte Prins Henrik klubbens fortjenstmedalje i guld, som tak for prinsens mangeårige virke i dansk sejlsport.

”Vi ser frem de næste 150 år, hvor dansk sejlsport vil fortsætte med at markere sig internationalt og bringe medaljer hjem til Danmark,” siger formanden, og tilføjer ”vi har en stærk sejltradition i Danmark, og den ser vi frem til at videreføre og udvikle i tæt samarbejde med HKH Kronprins Frederik.”

Dronning Margrethe blev modtaget af KDYs formand Lars Ive, der til dagligt sejler Xp 38. Foto: Frederik Andersen

Foto: Frederik Andersen

Prins Henrik har været aktiv Drage-sejler i mange år. Foto: Frederik Andersen

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET