Gå til hoved-indhold
Her ses kronprins Frederik med Anders Myralf og Jesper Riise i Aarhus i maj 2015. Denne gang har de prins Christian med. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Her ses kronprins Frederik med Anders Myralf og Jesper Riise i Aarhus i maj 2015. Denne gang har de prins Christian med. Foto: Troels Lykke

Kronprinsens 4. mand er prins Christian

Fotograferne knipser løs til DM i Drage, da Kronprinsen nu sejler med sin søn i Dragør og er på en foreløbig 24. plads. Jørgen Schønherr fører. DM slutter i dag. Opdateret kl. 6.46.

 

 

Af Troels Lykke |

Kronprinsfamilien var lørdag til søs for at heppe på prins Christian, der i denne weekend deltager i sin første kapsejlads med sin far, kronprins Frederik. 

Det skriver BT.dk der har sendt deres fotograf på vandet for at følge den royale Drage. Se billeder.

Der var ikke megen nervøsitet at spore hos den unge prins Christian, da han lørdag stak til søs på andendagen af De Åbne Danske Mesterskaber for Drager, der løber over hele weekenden og afholdes af Dragør Sejlklub.

Tværtimod syntes den unge tronfølger at være både søstærk og godt tilpas på bølgerne sammen med sin erfarne far.

Lovligt at være fire om bord

Her på minbaad.dk gik vi fejlagtigt udfra at der er tale om en royal dispensation, da vi mente at Dragen kun må sejles af tre mand, men sådan forholder det sig ikke, forklarer Michael Jeremiasen fra Dansk Sejlunion.

Han henviser til klassereglerne:

13. CREW

13.10 There shall not be more than 4 persons on board while racing. A boat shall compete with the same number of crew throughout an event.

Båden til DM med Nanoq består nemlig af kronprins Frederik, den tidligere OL-landstræner Anders Myralf og forhenværende verdensmester i matchrace Jesper Riise, mens bådens fjerdemand var 10-årige prins Christian, som aldrig har sejlet om kap sammen med sin far før, skriver bt.dk.

Køge-skipper fører

Der var fuld fart over hele feltet, da startskuddet lød for de 33 drager, der igen lørdag sejlede om kap i Øresund.

Efter seks sejladser fører Køge-sejler Jørgen Schønherr, Christian Aabæk Videberg og Thomas Schmidt, næste danske båd er Stig Lassen fra Faaborg. Han er på en bronzeplads med Carsten Hey og Søren Hvalsø.

content-loader
content-loader
content-loader