Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er snart 30 af de amerikanske J/70ere i Danmark. Foto: Flemming Ø. Pedersen/Sejlsportsligaen

Første J/70 NM sejles i Skovshoved

Fra 30. september til 2. oktober sejles ”Grundig Sailing Cup – Open Nordic J/70 Championship” ud for Skovshoved, kombineret med J/70 Dansk Klassemesterskab.

Af Troels Lykke |

J/70 klassen er den hurtigst voksende kølbådsklasse i verden gennem de senere år, og siden Sejlsportsligaens start er der kommet snart 30 J/70 i Danmark.

Klassen er tillige i fremmarch i Sverige og Norge, ligesom mange andre steder i Europa samt globalt. Derfor skal der naturligvis også være et Nordisk Mesterskab og Klassemesterskab.

- Kongelig Dansk Yachtklub og Hellerup Sejlklub afvikler – med godkendelse fra Nordic Sailing Federation – det første nordiske mesterskab i klassen – ”Grundig Sailing Cup – Open Nordic J/70 Championship” – ud for Skovshoved i dagene fredag den 30. september til søndag den 2. oktober, fortæller Dan Ibsen, direktør i KDY.

Første åbne DM

Stævnet bliver samtidig det første ”Open Danish J/70 Class Championship”, og målet for klassen er naturligvis hurtigt at overbevise Dansk Sejlunion om, at J/70 bør have et DS-Danmarksmesterskab eller et DIF-Danmarksmesterskab.

J/70 anvendes i dag til Sejlsportsligaen, og et pænt antal klubber har på anbefaling af Dansk Sejlunion anskaffet J/70’ere.

- KDY og Hellerup Sejlklub imødeser god opbakning fra alle danske J/70 bådejere, fortrinsvis klubber men også nogle private bådejere, og der skulle gerne komme 20+ danske både til stævnet. Der forventes også op mod 15-20 både fra Norge og Sverige, fortæller Dan Ibsen.

12 sejladser og fest i Hellerup

Der sigtes mod afvikling af op til 12 fleet sejladser á cirka 45 minutters varighed i løbet af de tre dage, Første sejlads fredag er kl. 13.00 og sidste sejlads skal være startet senest kl. 15.00 om søndagen.

Det skal samtidig også være et hyggeligt stævne, hvor danske og nordiske J/70 sejlere lærer hinanden at kende, og derfor samles sejlerne dagligt til mole øl efter sejladserne, ligesom der er arrangeret ”Regatta Dinner” lørdag aften i Hellerup Sejlklub’s store Hal 1. Begge dele som en del af deltagergebyret.

Lørdag og søndag morgen bliver der mulighed for at spise morgenmad og smøre madpakke i Restaurant Sejlklubberne (bestilles sammen med tilmeldingen).

Derfor GRUNDIG

GRUNDIG A/S er sponsor for Nordisk Mesterskab, og dette sker som et led i firmaets strategi om at bruge sejlsporten aktivt i deres markedsføring i de nordiske lande, både med hensyn til nationale serier samt de Nordiske Mesterskaber som en del af den samlede GRUNDIG SAILING CUP.

Allerede i 2016 er startet nationale serier i Norge og Sverige, og det er tillige planen, at der kommer en dansk serie i 2016, gennem et samarbejde mellem GRUNDIG, Kongelig Dansk Yachtklub og J/70 Class Denmark.

Danske J/70 bådejere og sejlere som gerne vil være med i J/70 Class Denmark kan henvende sig til Dan Ibsen (KDY) (danibsen(at)kdy.dk); J/70 Class Denmark havde stiftende generalforsamling i Lundeborg i foråret i forbindelse med et af ligastævnerne.

Alle deltagende både i mesterskabet, skal være tilknyttet klasseorganisationen. Bådejere og sejlere opfordres til at tilmelde sig facebook gruppen ”J70 Class Denmark Medlemmer”www.facebook.com/groups/263841963964707

NOTICE OF RACE samt TILMELDING til Nordisk Mesterskab samt Klassemesterskab finder du her HER

Tilmelding:

Hvis du ikke har adgang til en båd via din klub, og har lyst til at sejle Nordisk Mesterskab og Klassemesterskab, så kan du henvende dig til Dansk Sejlunion ved Peter Wolsing (peter(at)sejlsport.dk), hvor du og din besætning vil kunne leje en af unionens syv både til stævnet (de er i området idet de lige har deltaget i finalestævnet i Sejlsportsligaen).

content-loader
content-loader
content-loader