Gå til hoved-indhold
Stævneleder Dan Ibsen opfordrede alle de andre sejlere til at gå hjem i deres klubber og motivere til at unge sejlere kommer i gang i en spændende, moderne klasse som J/70.Kapsejlads
Stævneleder Dan Ibsen opfordrede alle de andre sejlere til at gå hjem i deres klubber og motivere til at unge sejlere kommer i gang i en spændende, moderne klasse som J/70. Foto: Dan Ljungkvist

Abrahamsen vinder NM-sølv i J/70

Tidligere OL-sejler Trine Abrahamsen fra Hellerup Sejlklub var konstant med i kampen om medaljerne i ”Grundig Sailing Cup – Open Nordic Championship” ud for Skovshoved. Svenskere vandt.

Af Troels Lykke |

Det første Nordiske Mesterskab samtidig Dansk Klassemesterskab fik en suveræn svensk vinder, nemlig Oscar Lindquist fra KSSS i Stockholm, som blandt andet vandt fem sejladser og havde en sjette plads som fratrækker.

Besætningen vandt samtidig det første Åbne Danske Klassemesterskab i J/70 klassen. 

Vinderen af det nordiske mesterskab, vandt samtidig et stipendie på 10.000 kr. til udvikling af unge sejlere i vinderens klub. 

Trine Abrahamsen/ Thomas Schmidt/Kristian Kvid Sørensen/Anders Halsten fra Hellerup Sejlklub vandt næsten lige så sikkert sølvmedaljer i en serie med en førsteplads og tre andenpladser.

3. plads gik til svensker

Indtil sjette sejlads så det ud til, at de kunne true den svenske besætning, men blandt andet en 11.- og 12.-plads betød, at de mistede vigtige point, og i stedet koncentrerede sig om at fastholde andenpladsen, hvilket til fulde lykkedes.

Tredjepladsen gik til endnu en svensk sejler, Tom Löfstedt fra KSSS som også er tidligere OL-sejler i 470 og Star, og mangeårig Drage sejler. 

Inden medaljer og præmier blev uddelt blev fire unge KDY-sejlere fra 13-17 år fremhævet for en flot indsats, selv om de endte sidst i feltet.

De forbedrede sig gennem hele stævnet, og lærte rigtig meget af deltagelsen i det skrappe felt, som giver den båd en god ballast og lyst til at satse i J/70. De høste stor applaus fra alle de øvrige sejlere.

Stævneleder Dan Ibsen opfordrede alle de andre sejlere til at gå hjem i deres klubber og motivere til at unge sejlere kommer i gang i en spændende, moderne klasse som J/70.

KDY’s tre J/70 indkøbt i denne sæson er i væsentligt omfang målrettet unge sejlere mellem 14 og 25 år, således at de kan lære at sejle i moderne sportsbåde samt lære at samarbejde som teams.

Første NM i klassen

”Grundig Sailing Cup – Nordic J/70 Championship”, det første nordiske mesterskab i J/70 klassen, fik en forrygende start med 11 sejladser på tre dage.

Formatet er korte fleet race sejladser på max. 45 minutter, og sejlerne opfordrede endda til, at man gjorde sejladserne lidt kortere.

Baneleder Peter Lübeck opfordrede under præmieuddelingen alle deltagerne til at komme med respons, således at man på nordisk plan kan finpudse konceptet til næste år, hvor Nordisk Mesterskab skal afholdes på Hankø i Norge, og året efter i Stockholm.

Det sociale var også prioriteret i stævnet, hvor sejlerne dagligt mødte til ”after sail” ved klubhuset med mole øl, ligesom der lørdag aften var en hyggelig sejlermiddag. Her uddelte Grundig også præmier til de deltagere, som havde lagt de bedste billeder på Instagram med hashtag #grundigsailingcup.

Vil være største kølbådsklasse i Norden

Målet for klassen i fremtiden vil være, at J/70 bliver den største og mest aktive nordiske kølbådsklasse, og med starten på ”Grundig Sailing Cup” i form af både Nordisk Mesterskab samt nationale serier, er man godt i gang med at styrke klassen i Danmark, Norge og Sverige, ligesom der arbejdes på at Finland også kommer hurtigt med. På sigt er det målet at få et VM eller EM til Danmark idenfor de næste 4-5 år.

Der var i alt 19 deltagere i stævnet, som Kongelig Dansk Yachtklub og Hellerup Sejlklub arrangerede i samarbejde ud for Skovshoved Havn. For nogle uger siden var begge klubber med i Dragon Gold Cup i Hornbæk og klubberne drøfter mulighederne for yderligere samarbejde i fremtiden på kapsejladsfronten. 

Begge klubber har begge også hver tre J/70’ere, og nord for København ligger der yderligere 5 J/70’ere, så der bliver også basis for små lokale stævner, udover den fremtidige danske ”Grundig Sailing Cup” serie, som KDY drøfter med Grundig.

Det skal være fleet race, hvor alle bådejere kan være med, blandt andet alle de danske klubber som de senere år har investeret i J/70, blandt andet på anbefaling af Dansk Sejlunion.

KDY sørgede for social hygge i Skovshoved.

content-loader
content-loader
content-loader