Gå til hoved-indhold
J/70'eren er, ifølge Dansk Sejlunion, fremtidens klubbåd. Foto: Thurø SejlklubSejlklubber
J/70'eren er, ifølge Dansk Sejlunion, fremtidens klubbåd. Foto: Thurø Sejlklub

J/70-projekt i Thurø skal skabe stærkt sejlermiljø

Thurø Sejlklub har investeret i tre J/70’ere, der skal sikre sejlglæde på tværs af køn, alder og niveau. Nu nomineres projektet til Klubudviklingsprisen 2017.

Af Sara Sulkjær |

Thurø Sejlklubs J/70-udvalg har på under seks måneder søsat innovativt sejlprojekt med anskaffelse af tre J/70-sejlsportsbåde.

Denne præstation hædres nu af Dansk Sejlunion, som har nomineret klubben til Klubudviklingsprisen 2017. 

Thurø går ”all in”

Projektet, som blev startet af fire klubmedlemmer, gik ”all in” for at skaffe finansiering gennem sponsorer og fonde. I forbindelse med klubbens 75 års jubilæum modtog Thurø Sejlklub således en donation fra A.P. Møller Fonden på én J/70´er.

Efterfølgende har J/70-udvalget dog også fået stor opbakning fra lokale sponsorer. Dermed er det lykkedes at få økonomi til i alt tre J/70-både. Den store drøm rækker dog længere. I alt fire J/70´ere skal til sidst ligge ved klubbens bolværk.

Visionen med ”Projekt J/70” er at skabe et stærkt sejlermiljø på tværs af køn og alder. Et sejlermiljø, hvor klubbens sejlere og andre interesserede kan opleve sejlglæde på alle niveauer. 

Sportsbådene J/70 er derfor også attraktive for alle sejlere og bygger bro fra ungdommens jollesejlere til seniorerne gennem en moderne kølbåd. Bådene bruges således alle ugens dage af ungdomssejlerne, sejlerskolen, pigesejlerne og til aftenkapsejlads og kapsejladstræning. 

I førerfeltet 

Samtidig deltager klubben i den danske sejlsportsliga, hvor bådene bliver brugt til træning af klubbens bruttohold og af sejlere fra andre klubber.

Derudover er J/70-udvalget i fuld gang med at skabe aktiviteter for virksomheder og foreninger, så personer, der ikke sejler, kan opleve sejlsporten og miljøet omkring den. 

- Det vigtigste for os er at skabe livskvalitet gennem de mange muligheder vores sport og miljø giver, fortæller Henrik Meyer, formand for J/70-udvalget, i en pressemeddelelse. 

Også Dansk Sejlunion har rosende ord tilovers for klubbens projekt: 

 - Thurø Sejlklub har med sit J/70-projekt placeret sig solidt i førerfeltet af klubber, som udnytter de muligheder for udvikling, som Sejlsportsligen byder på, fortalte Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Dansk Sejlunions, ved dåben af de nye både. 

Om Klubudviklingsprisen 

Klubudviklingsprisen tildeles en sejlklub, en gruppe af klubpersoner eller en enkeltperson, som i det forløbne år har skabt aktiviteter, der har fået flere sejlere på vandet – eller fået sejlere på vandet i flere timer. 

Der er i alt otte nominerede kandidater fra hele landet, hvor alle sejlklubber frem til 31.12.2016 har kunnet indstille deres kandidater.

Efterfølgende er der blevet udvalgt otte kandidater, som kæmper om prisen. En pris, der udover æren og en vandrepokal er ledsaget af 25.000 kr. til udvikling i den vindende sejlklub.

Spændingen udløses 18. marts 2017 i forbindelse med Dansk Sejlunions Generalforsamlingen 2017. Der kan stemmes frem til 5.marts 2017 her.
content-loader
content-loader
content-loader