Gå til hoved-indhold
Dansk Melges 24 klub fået flere medlemmer i denne sæson. Og vi føler os godt tilpas i klassenKapsejlads
Dansk Melges 24 klub fået flere medlemmer i denne sæson. Fx Daddy Cool fra Skive.

Daddy Cool-surfere vælger Melges 24

Mød her Skive-surferne, der nu har fået køl under. Blandt andet den kendte Torben Kornum, der er taktiker på Daddy Cool.

Af Troels Lykke |

På trods af, at konstruktionen snart er 25 år gammel er der glimrende vækst i den danske Melges 24 klasse.

Det samme melder de nordiske klasseorganisationer. I dette efterår kom 2 nye Melges 24’ere til landet. Der kom en båd i Køge Bugt samt en båd til Skive.

Skive-båden med navnet Daddy Cool var med til DM og fortæller her lidt om hvorfor netop de valgte en Melges 24. 

På trods af, at konstruktionen snart er 25 år gammel er der glimrende vækst i den danske Melges 24 klasse.

Det samme melder de nordiske klasseorganisationer. I dette efterår kom 2 nye Melges 24’ere til landet. Der kom en båd i Køge Bugt samt en båd til Skive. Skive-båden med navnet Daddy Cool var med til DM og fortæller her lidt om hvorfor netop de valgte en Melges 24. 

Vores baggrund for at vælge Melges 24 er sikkert ikke meget anderledes end alle andres, fortæller Skive-sejlerne.

Med for at ha det sjovt

Vi er med for at have det skægt og hyggeligt sammen, men også for at få det adrenalin kick det er, at komme ud af startblokken og være med der hvor der er action. Båden er købt for at skulle bruges og få en masse gode oplevelser.

En Melges 24 er jo en hurtig båd hvor alt ”passer sammen” og som er nem at håndtere, transportere – og opbevare. Og så er den tilmed til at komme til for penge. Og sidst men ikke mindst – der er en velfungerende klasse med mange gode aktiviteter.

Daddy Cool’s CV bygger en hel del på windsurfing

Rorsmand Ruben Rimfors var i 90’erne en af DK’s bedste windsurfere. Den første erfaring i sejlbåd fik han i X-79, som senere blev udskiftet med X-37’eren Monkey Business, der havde god succes på kapsejladsbanerne.

I de seneste år har Ruben været rorsmand på forskellige både – bla. X-41 og X-562.

Trimmer Thorsten Johansen sejlede jolle i de unge år, og begyndte først at surfe i en relativt sen alder – i øvrigt efter at han havde brækket ryggen og ikke fik mange chancer af lægerne. I dag surfer han i Vesterhavets bølger og er med 105 kilo kampvægt en af landets hurtigste speedsurfere i en lige strækning.

Taktiker Torben Kornum har windsurfet i 36 år og vundet en god stak titler gennem tiden – senest et NM og et VM i oldboysklassen. Når han ikke sejler Melges eller surfer, polerer han sin X-40. Sammen med Christen Justesen har Torben i årevis coached de bedste danske juniorwindsurfere.

Ejer Christen Bo Justesen er analytikeren og holdets mest erfarne sejler. I mange år sejlede han H-båd på topplan med Herluf Jørgensen fra Skagen, og var blandt andet med til at vinde Red/Green ligaen. Udover holdets længste arme og ben - og dermed evnen til at nå alt! – skaber Christens smittende ro en af grundpillerne i båden.

Ambitionen er først og fremmest at lære at sejle Melges 24 og på sigt klare os hæderligt i et større felt.

Vi går ydmygt til opgaven – der er jo utrolig mange dygtige sejlere i klassen - og vi skal vel have en masse klø inden vi kan være med. Vi sejler lige så mange stævner som vi kan få tid til – inklusive klub- og distancesejladser i Limfjorden.

DM i Skive var en super oplevelse, hvor bådens tidligere ejer og gast kørte op fra Tyskland for at hjælpe os i gang.

Vi lagde ud med en 2. plads og en 1. plads i helt let luft med hjemmebanefordel. Siden gik det lidt ned ad bakke, men alt i alt en rigtig fin og lærerig regatta.

Vi føler os godt tilpas i klassen. Der er god stemning og masser af hjælpsomme deltagere, og for nylig var vi i Malmø for at deltage i et træningsstævne med blandt andet et glimrende trimseminar af North Sails.

Kombineret Melges og windsurftræning i påsken

Vi vil gerne byde ind med kombi windsurfing og Melges træning i Skive i påsken. 40-50 windsurfere mødes i påsken til kapsejladstræning, så vi har RIB-både og bøjer på vandet alligevel.

Det kunne da være rigtig fedt at kombinere med et felt af Melges-både også.

Melges 24 klubben byder naturligvis det nye hold hjerteligt velkommen og kan herudover berette om, at der i efteråret er kommet endnu en ny Melges 24 til landet.

Nærmere betegnet til Køge Bugt hvor Michael Bernfeldt med team efter planen skal sejle fra Vallensbæk Sejlklub.

Skulle Melges 24 være noget for jer må I endeligt tage et kig på www.melgesclass.dk eller på facebook under gruppen ”Melges 24 Danmark”, fortæller Simon Østergaard Jensen.

 

"Som perler på en snor"  

content-loader
content-loader
content-loader