Gå til hoved-indhold
Christian H. Liebergreen fortæller i ord og billeder sin 260 dage lange alene-sejlads nonstop rundt om Jorden. Foto: LiebergreenKapsejlads
Christian H. Liebergreen fortæller i ord og billeder sin 260 dage lange alene-sejlads nonstop rundt om Jorden. Foto: Liebergreen

Sydfynsk jordomsejler starter foredragssæson

Solo-jordomsejler Christian H. Liebergreen indleder 17. sæson af maritime foredrag i Svendborg. Og Ole Ingemann Nielsen fortæller om Silverrudder og seniorkaptajn holder foredrag på en færge.

 

Af Søren Stidsholt Nielsen |

Bag foredragene står et samarbejde mellem Svendborg Marineforening, Maritimt Center, Danmarks Museum for Lystsejlads samt Frit Oplysningsforbund, FOF.

Den nu 17. sæson af de populære foredrag indledes torsdag den 29. september med et slags dobbelt-arrangement. Lokaliteten er det nyindrettede Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen i Svendborg.

Efter tilbud om en rundvisning i museet, skildrer Christian H. Liebergreen i ord og billeder sin 260 dage lange alene-sejlads nonstop rundt om Jorden i en Sagitta 35.

Ole Ingemann Neilsen fortæller om Silverrudder

Blandt de øvrige foredrag i sæsonen, er et besøg af Ole Ingemann Nielsen fra Svendborg Amatør Sejlklub. Som stævneleder for de til den tid fem gennemførte Silverrudder-sejladser alene rundt om Fyn, vil Ole Ingemann Nielsen fortælle om baggrunden for det succesrige arrangement.

En solo-sejlads som BådNyt og redaktør Morten Brandt tog initiativ til.

Det sker torsdag den 24. november i marineforeningens hus på Færgevej 5 i Svendborg.

Foredrag på færge

Sæsonen med de i alt seks maritime foredrag afsluttes om bord på færgeoverfarten Spodsbjerg-Tårs torsdag den 30. marts 2017.

Her vil seniorkaptajn Thorbjørn Kragesten vise rundt på en af tvillinge-færgerne og fortælle om en hverdag om bord, mellem Langeland og Lolland.

 

 

content-loader
content-loader
content-loader