Gå til hoved-indhold
Karl Dehler i Svendborg i Silverrudder. Foto og video: Troels LykkeKapsejlads
Karl Dehler i Svendborg i Silverrudder. Foto og video: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

400 solo-sejlere i Svendborg - mød Karl Dehler

Ankermand fra Dehler-værftet, Karl Dehler, sejler i en Dehler 38 for anden gang i Silverrudder. Minbaad.dk er i Svendborg og følger sejladsen.

Af Troels Lykke, Svendborg |

Der er skippermøde her torsdag aften i Silverrudder. Det starter om lidt i Svendborg. Humøret er højt og spændingen stor for 400 sejlere.

Det forventes at der sejles bagbord rundt i morgen om Fyn, når første start går klokken 8 i morgen fredag og sidste er klokken 12.

Første båd i mål forventes at blive chef for Quorning Boats Jens Quorning, der sejler i sin Dragonfire 28 kl. 11.30. 

Han smilede nervøst da folk sagde til ham at det var en noget riskabel tur, men mon ikke at Jens Quorning klarer den på 15-16 timer.

OL-bronzevinder sejler med

OL-bronzevinder fra 49eren Peter Lang deltager også i en Dragonfly 25.

- Det bliver en udfordring at sejle alene, men jeg håber at være blandt de ti første i mål, siger Peter Lang til minbaad.dk

silvverrudder.com sender live fra sejladsen, hvor stævneleder Ole Ingeman og solo-sejler Erik Venøbo kommenterer.

Startede i 2012 med 14 både - i dag 400

Stævneleder Ole Ingeman fra Svendborg Amatør Sejlklub fortæller om det første år hvor Silverrudder startede i 2012, der var der kun 15 tilmeldte både og 12 startede og alle fuldførte.  I dag er der 400 både fortæller han.

- 11 nationer er med i dag og det er Danmarks største kapsejlads, men en af de største solo-sejladser i verden, siger Ole Ingeman om sejladsen på dansk. Vi håber nogle fra organisationen kan tale engelske her i Svendborg på skippermødet, hvor vi lige nu mangler Morten Brandt fra BådNyt.

Han var manden der opfandt sejladsen og talte engelsk så de over 200 udenlandske solo-sejlere forstod hvad der blev sagt.

Nu taler Ole Ingeman tysk, så nu klapper tyskerne. 

59-årige ingeniør Karl Dehler har sejlet hele sit liv. Det var hans far, der opfandt Dehler-værftet, der har produceret 25.000 både. Dehler 38eren ses her til venstre.

Fire tyske H-både er blandt andet med.

content-loader
content-loader
content-loader