Gå til hoved-indhold
Jan Hansen (i blå), der driver Quantum Sails og er formand for brancheforeningen Danboat, løber en del, også maraton.Kapsejlads
Jan Hansen (i blå), der driver Quantum Sails og er formand for brancheforeningen Danboat, løber en del, også maraton.

Løbeform holder dig bedre vågen i solosejlads

Det mener løber Jan Hansen, der kom først i solo i Quantum Danmark Rundt Singlehand i juli. Han er nu klar fredag morgen, når starten går i Silverrudder i Svendborg med 400 både.

Af Troels Lykke |

400 solo-sejlere er ved at ankomme til Silverrudder 2016, når Svendborg Amatør Sejlklub inviterer til sejlads, denne gang uden BådNyt, der ellers opfandt sejladsen og satte reglerne, hvor det bare gælder om at komme først - og at blive om bord.

En af deltagerne er igen sejlmager Jan Hansen, der sejler i sin alubåd, en Quantum 45, der også kom først efter 750 sømil i Quantum Danmark Rundt Singlehand i juli.

Vær i løbeform

Og det betaler sig at være i form, forklarer Jan Hansen, der løber flere gange om ugen. Han har netop løbet en halvmaraton.

- Du bliver træt senere, hvis du er i løbeform. Det kræver en del at sejle solo-sejlads, men jeg føler da  også at jeg får gavn af den lange solosejlads rundt om Danmark, så jeg er klar. Jeg håber vi skal sejle med spiler til at starte med bagbord rundt om Fyn, det handler om at ingen sejler ind i hinanden i Svendborg Sund, siger Jan Hansen til minbaad.dk, der er på startlinjen og tage fotos, når starten går tidligt fredag morgen i denne uge.

Skær ikke hjørner af når du er træt

Hvis man bliver meget træt, eller når man bliver meget træt, så mener den erfarne solo-sejler, at det kan være uklogt at skære hjørner af. I Silverrudder er der nemlig ingen bøjer, der skal respekteres som i almindelig distancesejlads.

- Jeg vil sejle safe og sejle som man plejer for ikke at gå på grund. Det er nemlig når man er træt at fejlene opstår, siger Jan Hansen, der allerede tager til Svendborg i aften. 

Vil slå Xc 42-sejler

Båden, der normalt holder til i København, er allerede i Svendborg Sund.

- Denne gang håber jeg at slå Niels Ditmar (Der sejler i en Xc 42, red. og det må du godt skrive), siger han og griner.

Se deltagerlisten i Silverrudder

Jan Hansen ses her i Skovshoved, hvor der var start og slut i Quantum Danmark Rundt Singlehand. Første start i Silverrudder går klokken 8 fredag morgen.

content-loader
content-loader
content-loader