Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Jena, tv., og Katja laver gode starter og har is i maven når de er under pres. Og resultatet giver dem ro i maven før OL, siger Peter Hansen i dag til minbaad.dk. Foto: Allan Nørregaard

Jena efter EM-guld: Det føles lidt mærkeligt

- Lige nu føles det lidt mærkeligt, for vi synes egentlig ikke, at vi har sejlet specielt godt gennem stævnet, siger Hellerup-sejler Jena Mai Hansen.

Af Troels Lykke |

Alt gik op i en højere enhed for Jena Mai Hansen (27) og Katja Salskov-Iversen (21), da de på en finaledag med blæsende ”danskervejr” i Barcelona vandt europamesterskabet i 49erFX.
 
Danskerne gik ind til de sidste sejladser lørdag på en femteplads – med et godt stykke op til de forreste. Hullet blev herefter gradvist lukket for hver sejlads på finaledagen. En fjerdeplads i første sejlads fulgt op af en andenplads og til sidst en sejr i tredje sejlads, dermed kunne danskerne gøre klar til det altafgørende Medal Race – blot fire point efter den førende italienske båd med de forsvarende europamestre, Conti og Clapcich.

Fokus på farten
”Vi havde rigtigt god fart hele dagen, og vores fokus i Medal Race var at gå ud og sejle fra italienerne. I blæsten ville det være svært for dem at sejle matchrace på os. Vi kommer godt fra start og ligger nummer to hele vejen. Samtidig dummer italienerne sig et par gange bagved os,” sagde Jena Mai Hansen, kort efter at være kommet i land som ny europamester

Med dansk andenplads og italiensk femteplads i Medal Race blev der byttet om på de to både, så danskerne i slutstillingen endte to point foran italienerne.

”Lige nu føles det lidt mærkeligt, for vi synes egentlig ikke, at vi har sejlet specielt godt gennem stævnet. Vi har haft svært ved at tage de rigtige beslutninger i sejladserne. Men i dag havde vi heldigvis en klar plan, som vi fulgte, og så er det helt vildt fedt, når alt bare lykkes,” sagde Jena Mai Hansen.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen vandt EM-sølv i 2015 – efter at være blevet nummer fire de to år forinden. De har også en fjerdeplads fra VM i 2015. Også i World Cup-sammenhæng har de flere gode resultater med en andenplads fra i år (Miami, januar) som bedste placering.

EM-guldet er karrierens i særklasse største triumf for de to FX-sejlere, der tilbage i februar sikrede sig den danske OL-billet i klassen.

Warrer og Lübeck nummer ni: Vi er sgu glade
Den nydannede besætning med Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck sluttede på en niendeplads ved EM, men det kunne let have været en top-5 placering, hvis ikke deres salingshorn knækkede i et spilersæt. Noget der i dag kostede dem to sejladser.

Et opmuntrende resultat for de to danskere ved deres blot andet internationale stævne sammen. For at sikre sig OL-udtagelse er kravet til dem, at de formår at holde et niveau omkring top-10.

Deres næste opgave bliver World Cup-stævnet i Hyéres, Frankrig, der sejles fra slutningen af april.

- Vi er sgu glade for resultatet, vi har god fart i båden. Vi kan følge de bedste, bare ikke newzealænderne på læns. Vi kunne have sejlet med om medaljerne, hvis ikke vi ødelagde salingshornet. Spilerfaldet fiskede salingshornet og knækkede det, hvorefter vi måtte sejle i havn, siger Jonas Warrer til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader