Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne øverst på podiet. Duoen får snart en ny 49er, som de skal teste i Aarhus i maj mod Schütt-søstre. Samtidig har de fået verdensmestrene fra Brasilien som træningspartnere i Rio før OL, fortæller deres træner Peter Hansen til minbaad.dk Foto: Anette Viborg

BREAKING NEWS: EM-guld til Jena og Katja i 49erFX

For få minutter siden blev det til EM-guld i Barcelona for Hellerup-sejlerne Jena Mai-Hansen og Katja Salskov-Iversen. De lå ellers på sølvplads før medal race.

Af Troels Lykke |

Danmark er lille, men dansk sejlsport er stor.

For i dag lørdag blev en fantastisk finaledag.  For med en suveræn 4, 2, 1-serie i guldfeltet kulminerede for få minutter siden (kl. 17) med en 2'er i Medal Race.

Dermed overhaler Team Bygma - Jena & Katja de forsvarende europamestre Conti/Clapcich (ITA) med to point i den sammenlagte slutstilling, skriver sejlerlandsholdet på facebook for få minutter siden. 

Før Medal Race var italienerne fire point foran danskerne - men i mål var der to både mellem Jena/Katja og Conto/Clapcich.

Sidste år vandt Hellerup-sejlerne EM-sølv og de to foregående år vandt Ida Marie Baad og Marie Thusgaard EM-guld i 49erFX.

Medaljepresset i Rio er i dag blevet øget på Jena og Katja efter flot EM-guld.

Resultater

Stor jubel lige efter målstregen i Barcelona. Kort tid efter røg de i vandet. Foto: Anette Viborg

Her ses duoen med deres gæstetræner Anne-Julie Schütt, der tidligere i år vandt VM-sølv i 49erFX, som gast for hendes storesøster Maiken. Foto: Alfredfarre.com

content-loader
content-loader
content-loader