Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hanse 315 er en familiebåd, men den kan sagtens bruges til kapsejlads Fyn Rundt med fem personer om bord.

Derfor blev Hanse 315 årets familiecruiser

Den lille, brede tysker med selvvende-fok tog familiecruiser-prisen i European Yacht of the Year, som BådNyt var med til at bestemme. Båden fås med to rat eller rorpind i et bredt cockpit.

Af Troels Lykke |

Det er en familiebåd, Hanse 315, der har fuld ståhøjde og rummelige køjer i en stor kahyt, men båden har et skarpt udtryk, når du ser på den. Farten er da også seks knob på kryds og båden er i vældig god balance.

Morten Brandt fra BådNyt forklarer om båden:

- Det er en af de bedre både at komme ind på markedet med. Den kan potentielt appellerer til både familier og nybegyndere, som vil give sejlsporten en chance. Det er gjort med et godt prisniveau, moderne designlinjer og et cockpitlayout, der kan skabes med enten to rat eller en sporty rorpind. Og med selvvende-fok viser Hanse 315, at den også egner sig til singlehandsejlads, siger han til BådNyt på gaden.

Toby Hodges fra Yachting World synes godt om bådens skrog.

- Skroget er hurtigt, lidt som en Dehler (som Hanse Yachts også producerer, red.), siger den britiske journalist, der ikke er helt tilfreds med prisen på båden.

- Den vil nok ikke hitte helt som start-båd, som lovet, men Hanse 315 stimulerer begyndermarkedet flot med en lille båd. Pladsen om bord er udnyttet klogt om bord med ståhøjde selv fremme i båden og den har en stor agterkøje.

Øvrige nominerede
•Dufour 460
•Jeanneau 54 
•Maxus 26
•RM 1070

Hanse 315
Længde 9,10 m
Bredde  3,35 m
Dybgang 1,85 m
Vægt  4,7 ton
Kølvægt 1,5 ton
Motor  12 hk
Dieseltank 160 l
Pris  700.000 kr.

Forhandler i Dragør: www.syc-dragoer.dk

Bemærk den åbne forkahyt. Dørken er sænket ved pantryet.

content-loader
content-loader
content-loader