Quantcast
Gå til hoved-indhold
Havne
Er din båd under tre meter bred kan du nu få en havneplads i Rungsted. Foto: Troels Lykke

Frie havnepladser i Rungsted - første gang i 40 år

Siden 1976 har Rungsted Havns 850 bådpladser været voldsomt efterspurgte, og familier har stået på venteliste i årevis for at få plads til båden. Nu er der 40 ledige pladser.

Af Troels Lykke |

Der er tale om 40 ledige pladser til både med en bredde på under tre meter i Rungsted havn.

Det skyldes blandt andet, at de omkringliggende havne som Helsingør, Vedbæk og Skovshoved har udvidet kapaciteten, men spørger man Havnemesteren i Rungsted, er forklaringen på de ledige pladser i den tidligere så eftertragtede Rungsted Havn en anden.

- Den afgørende årsag er, at de nye tider slår igennem. Familier prioriterer anderledes end for 40 år siden. Tidligere tog familier på weekend-ture og sommertogter med båden. I dag tager de yngre familier på sol-sommerferier og en eller to skiferier.

Hellere shopping i storbyer

Havnefogeden forklarer videre til sn.dk

- Derudover er det også blevet både populært og billigere at tage på shoppeture til Europas storbyer. Det betyder, at båden bliver nedprioriteret, fordi der i dagligdagen også er villa, to biler og børn, der går til ridning, fodbold, ishockey og basketball. Familierne vil derfor ikke bruge tid på at anskaffe sig og passe en båd ved siden af, siger Henrik Kristensen, Havnemester i Rungsted havn.

Kilde. sn.dk

content-loader
content-loader
content-loader