Gå til hoved-indhold
Vi er SÅ klar til at komme på vandet! Foto: Maria Kajgaard.Kapsejlads
Vi er SÅ klar til at komme på vandet! Foto: Maria Kajgaard.

Hadsund-sejlerne satser – køber sejl fra Ullman Sails

Hadsund i Sejlsportsligaen: Klubben går imod strømmen og dropper North Sails, som ellers bruges af alle andre J/70-besætninger.

Af Maria Kajgaard, Hadsund Sejlklub |

Skyer og dis mødte drengene fra Hadsund, da de lørdag troppede op til Brejning Bådklub Talentens træningsweekend. Her kunne tilrigning af den medbragte J/70’er langsomt sættes i gang ved 8-tiden. 

Dropper North Sails

Nye sejl var der også blevet erhvervet op til weekendens sejlads, hvor besætningen kan teste dem af, inden det går løs i Kieler-ugen i juni, hvor der er EM for J/70.

De nye sejl, som erstatter de forrige fra Doyle, bærer mærket US Ullman Sails. Det er stik modsat resten af den danske J/70 flåde, som alle sejler med sejl fra North Sails. Ullman Sails rykker dog virkelig i USA lige nu. 

Det vil vise sig senere, om denne beslutning om sejl af andet mærke end normen giver gevinst. Det umiddelbare indtryk er dog, at der er god fart i sejlene, selvom det om eftermiddagen blæste så meget, at det mest var boat handling, der her var gældende.

I alt kunne man tælle fire fremmødte besætninger lørdag, hvor også en ekstra besætning fra Bogense vil køre mod Brejning søndag. De fremmødte besætninger var fra henholdsvis Hadsund, Silkeborg og 2 x Brejning. 

Fokus på træning og vidensdeling

Ganske nok ligger weekenden først og fremmest vægt på træning og erfaringsudveksling, hvilket der blev gjort tydeligt allerede under tilrigningen, da der her kunne udveksles ‘fif’ til blandt andet transport og trim blandt besætningerne. 

Jørn Pedersen bød velkommen på skippermødet kl 10, hvor de fremmødte sejlere blev briefet omkring weekendens program. Et program, der blandt andet bød på tre starter om lørdagen, hvoraf der i mellem starterne er sat tid af på land til at spise de medbragte madpakker samt en kaffepause. Efter sidste sejlads er der ‘moleøl’, hvorefter det står på fællesspisning i klubhuset. 

Dog viste det sig, at sejlerne slet ikke kunne få nok af at være på vandet. Det blev derfor i frokostpausen aftalt, at kaffepausen skulle skippes, så der var plads til endnu mere sejlads! 

Søndag fortsætter programmet med to starter med middag imellem, og til afslutning kl. 15 er der igen moleøl. 

Tabte lånt VHF i vandet

Vejret har været skiftende, hvor det startede med lidt småregn og vind på 5-7 m/s. Hen ad eftermiddagen trak det dog meget op, hvilket gav bådene hastigheder på over 17 knob. 

Det hele sluttede flot af med, at Hadsund væltede med genakker og tabte den lånte VHF, som aldrig blev fundet igen... Samtidig stod regnen ned, hvilket dog ikke betød for de garvede sejlere, der blot mente, at regn var værre på land end på vandet. 

Alt i alt et super fedt arrangement, som Brejning Bådklub kan være stolte af. Deltagerne hyggede sig gevaldigt, og det er klart at rose for.

Se billeder fra weekenden herunder og læs med, når Hadsund-sejlerne igen blogger fra deres Liga-projekt...

Hadsund-båden med kurs mod Brejninge. Foto: Maria Kajgaard

På vej på vandet, inden det endnu begyndte at blæse op. Foto: Maria Kajgaard

Frokost med madpakker. Om aftenen blev fællesspisningen krydret med vilde sejlerhistorier. Foto: Maria Kajgaard

Det regnede, regnede og regnede... Foto: Maria Kajgaard

Mark skal til konfirmation søndag, så reserve, Jesper Jensen (øverst til højre), har planlagt det fint og ankommer direkte til moleøl. Foto: Maria Kajgaard

content-loader
content-loader
content-loader