Gå til hoved-indhold
Båden er pakket og klar - der mangler bare lige en dansk nummerplade. Foto: Per CarlsenKapsejlads
Båden er pakket og klar - der mangler bare lige en dansk nummerplade. Foto: Per Carlsen

Hadsund købte tysk J/70 ubeset - gemt i bunker

Hadsund i Sejlsportsligaen: Ængstelsen kom snigende hos et medlem, da J/70 købes ubeset, men i Flensborg var en velholdt båd “gemt” væk i en bunker fra 2. verdenskrig.

Af Per Carlsen |

Som kvier der skal på græs efter en lang vinter. Sådan var følelsen, da en “ukendt” J/70er blev pakket sammen søndag efter træning. Årsagen er, at Hadsund Sejlklubs ligadrenge skal til træningsstævne i Bregninge i weekenden 16.-17. april. 

Det er Brejning Båd Klub Talenten, der afholder weekenden. Et initiativ, som ikke kan roses nok og med et deltagergebyr, som er opgivet til “godt humør”, er de helt sikre på, at de har rigeligt med “valuta” til at betale regningen.

Gemt væk i en bunker

Hvor kommer den “ukendte” J/70er så fra? I vores tidligere indlæg kunne vi stolt fortælle, at der ved standerhejsningen i år, kunne informeres om, at der var bestilt en ny J/70. Denne var dog desværre først klar til september. Planen om, at der skulle trænes igennem foråret og sommeren, gik derfor i vasken. 

To medlemmer fra klubben fandt derfor kikkerten frem, på udkig efter en brugt båd, der midlertidigt kunne bruges. Der var én til salg i England og én i USA.

Dog så den fra USA bedst ud, men hvad kunne det koste i told, fragt osv.? Det var svært at få et endeligt svar på - men så skete det! Det ”ene” medlem blev ringet op en morgen kl. 07:00, og i den anden ende blev der sagt - “har du set, der er kommet en J/70 til salg i Flensborg?”. 

Kl. 08:00 var den købt ubeset, og det “andet” medlem, som er mere af den forsigtige type, var nu noget ængstelig ved, om der overhovedet var en båd, der hvor pengene blev sendt hen. Denne tanke blev dog gjort til skamme. I Flensborg var en meget flot og velholdt båd “gemt” væk i en bunker fra 2. verdenskrig.

Det var historien om, hvordan GER-300 kom til Hadsund. Det er denne båd, som besætningen bruger til træning samt stævner som det kommende i Brejninge samt det kommende EM i Kiel. Ud over disse er Tjörn Rundt også på tegnebrættet.

Liga-besætningen

Besætningen fra Hadsund er alle 2. eller 3. generations Hadsund Sejlklub-sejlere, som alle på et tidspunkt har væltet i en Optimistjolle i Hadsund Sejlklubs ungdomsafdeling.

Rorsmand:
Jesper Brøndum - 44 år
Tidligere sejlet en del 18 footer.

Storsejl:
René Nielsen - 43 år
Har passet et storsejl på en X99 længere tid end man kan huske.

Fok/Genakker:
Flemming Jensen - 50 år
Ejer af selv samme X99.

Fordæk:
Mark Carlsen - 18 år
Har sejlet optimist / yngling, men har fået sin egentlige “uddannelse” på HMI.

Det er disse sejlere, som i Hadsund Sejlklub er omtalt “de unge mennesker”. Læs mere om få uger, når Hadsund-sejlerne igen er ved tasterne og se programmet for weekendens træningsstævne her

Besætningen fra Hadsund, fra venstre: Mark Carlsen, Flemming Jensen, René Nielsen og Jesper Brøndum. Foto: Per Carlsen

 

Er dette sejlsportens svar på synkronsvømning? Foto: Per Carlsen

 

Båden ligger i den “lille” havn, så max fart på 3 knob kan være svær at overholde. Foto: Per Carlsen

content-loader
content-loader
content-loader