Gå til hoved-indhold
Hadsund Sejlklub godt på vej i et af stævnets sejladser. Fra venstre ses Mark Carlsen, Flemming Jensen, René Nielsen og i baggrunden rorsmand, Jesper Brøndum. Foto: Per CarlsenKapsejlads
Hadsund Sejlklub godt på vej i et af stævnets sejladser. Fra venstre ses Mark Carlsen, Flemming Jensen, René Nielsen og i baggrunden rorsmand, Jesper Brøndum. Foto: Per Carlsen

Hadsund i Ligaen: Det hjælper at træne…

Drengene fra Hadsund er til første ligastævne og ender, første gang de er på vandet, som nummer 5. Ikke sjovt – er al træningen forgæves?

Af Per Carlsen, Hadsund Sejlklub |

Moderskibet, en Dufour 385, SiSi, ankommer som planlagt til Lundeborg torsdag, hvor første Ligastævne løber af stablen.

Inden dagen er omme, har Peter Wolsing fra Sejlsportsligaen allerede lavet et lille filmklip, hvor han interviewer Ole og A-Maleren, som senere bliver lagt op på Sejlsportsligaen.dk - til stor morskab for mange. Blandt andet fordi, at Peter Wolsing indleder interviewet med at kalde de to ældre herre for cheerleaders fra Hadsund.

Efter fyraften ankommer sejlerdrengene fra Hadsund til Lundeborg i bil, og efter fællesspisning kan ”moderskibs-holdet”, Ole, “A-Maleren” og “Rafn”, køre nordpå igen. Første del af deres mission er fuldført.

Var træningen forgæves?

Fredag middag starter de første sejladser. Drengene er spændte og ender, første gang de er på vandet, som nummer 5 - ikke sjovt, alt det træning, var det virkelig forgæves? 

Men det er for tidligt at tabe modet, og “uden vand og drikke duer helten ikke”, så drengene går i moderskibet, som praktisk er fortøjet 20 m fra Sejlsportsligaens loungeområde. Her findes grillen frem, og en flaske “rose” åbnes. Der bliver grillet pølser og drukket “rose” - nu er drengene klar! 

De efterfølgende tre sejladser bliver en serie på 1-2-1. I sidste sejlads fredag bliver der tilmed lavet et “guldhug” på sidste opkryds, hvilket fører Hadsund Sejlklub til en førsteplads.

Drengene mener, at de havde set et tryk på den sidste lænsetur, som skulle udnyttes på sidste opkryds, og når den slags lykkes, er det “taktik” - når det ikke lykkes, er det “sort uheld”...

Endelig en klasseorganisation

Fredag aften er der ligeledes et længe ventet møde omkring Sejlsportsligaens fremtidige organisering, som man kan læse om andre steder på nettet. Efterfølgende er der ikke mindst stiftelsen af “J/70 Class Denmark”, som bestemt ikke er uvæsentligt. 

Sejlsportsligaen er uden tvivl super godt, men efterhånden som der kommer flere og flere privatejede både i Danmark, er det vigtigt, at de også kan bruges til “almindelig” kapsejlads - rent faktisk skal man være medlem af en klasseorganisation for at kunne deltage i EM 2016 i Kiel før sommerferien, så det var på høje tid, at den blev oprettet.

René, storsejlstrimmer på Hadsund-holdet, bliver valgt ind i den nye bestyrelse, så det bliver spændende også at deltage i J/70 arbejde uden for Hadsund Sejlklub.

Anerkendende skulderklap

Lørdag er alle tidligt oppe - det skulle blive spændende i dag. Første gang, Hadsund er på vandet, bliver det til endnu en førsteplads, det var helt fantastisk at være med i toppen!

Efterhånden begynder præstationerne dog at blive mere “jævne”, men stadig tilfredsstillende med en serie på 3-4-2. Herefter kommer der dog en dykker med en 5. plads - øv.

Der er nu en længere pause, inden dagens sidste sejlads skal sejles. Vinden begynder at falde, mens rorsmanden, Jesper, sidder stille og kigger ud på vandet, mens han siger til sidemanden, Per: “Nu er vinden fuldstændig ligesom ovre på Langelinje (Finalen 2015)”. Så hoppede de ned i transportbåden, som skulle sejle dem ud til deres J/70. 

Det bliver en fantastisk sejlads. Hadsund kommer godt fra start og øger afstanden til de andre både hele vejen til mål. Så overbevisende, at mange fra de andre hold efterfølgende kommer hen og giver et anderkende skulderklap - det er en god måde at afslutte dagen på…

Sort søndag

Søndag fungerer det bare ikke, som det skal. Måske er det nerver, måske er det vind og strøm, der ikke kan læses korrekt. Måske er det bare erfaring, der mangler, men de to sidste sejladser bliver til en 5. og 6. plads - ikke noget at prale af.

MEN det kan lige holde til en samlet 6. plads, hvilket er adgangskravet til den eftertragtede “Final 6” finale, hvor drengene leverer en serie på 4-4-6. Det flytter ikke på den samlede placering som 6'er, men er bestemt en godkendt præstation i det hårde selskab.

“Sailigans”

I løbet af søndagen har 20 personer med tilknytning til Hadsund Sejlklub fundet vejen til Lundeborg for at give “gode råd” og mærke atmosfæren. Ud over dette er der en livlig aktivitet på Facebook, Messenger, SMS osv. 

Ved dagens afslutning påmønstrer Ole, “A-Maleren” og “Rafn” igen SiSi, moderskibet, og begynder at sejle mod Juelsminde, hvor der skal sejles næste gang.

Nu er det hverdag igen, og træningstøjet skal atter findes frem…

I den kraftige modstrøm lørdag eftermiddag blev der på kryds vendt helt under molen. Foto: Per Carlsen

I lørdagens sidste sejlads præsterede Hadsund, her med de pink-farvede sejl, et solidt forspring, som gav en sikker 1. plads. Foto: Per Carlsen

Det er ikke alle races, der skal deltages i, så der var god tid til at sidde og studere konkurrenterne i det gode vejr. Foto: Per Carlsen

Sejladserne er afsluttet, og bådene skal rigges af, så de er klar til de næste Ligasejladser. Foto: Per Carlsen

Båden bliver afrigget søndag, klubflaget er dog endnu ikke taget af. Foto: Per Carlsen
content-loader
content-loader
content-loader