Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Smil (i gult), Nicolaj Bjørnholt, Christopher Falholt, Sebastian Wright Olsen, Markus Bay, Magnus Jung og Daniel Bjørnholt. SAP hold fra venstre: Rasmus Køstner, Pierluigi De Felice, Jes Gram-Hansen og Renato CondeKapsejlads
Fra venstre: Mads Emil (Smil) (i gult), Nicolaj Bjørnholt, (i mørkt) Christopher Falholt, Sebastian Wright Olsen, Markus Bay, Magnus Jung og Daniel Bjørnholt. SAP hold fra venstre: Køstner, De Felice, Gram-Hansen og Conde. Foto: Tristan Stedman/SAP

Dansk Youth America’s Cup hold foiler 60 km/t

De unge sejlere, med Daniel Bjørnholt og Mads Emil Lübeck i spidsen, afventer nu officiel afgørelse efter god afslutning på udtagelse i Lissabon. Holdet skal nu skaffe halv mio. kr.

Af Troels Lykke |

Den afsluttende del af de unge danskeres udtagelse mod Red Bull Youth Ameria’s Cup blev sejlet på floden Tajo ud for Portugals hovedstad Lissabon.

Her skulle Act 7 af Extreme Sailing Series finde sted, og de unge fik lov til for anden gang at koble sig på det danske SAP Extreme team. Væsentlig mere selvstændigt fik de unge gjort GC32’eren klar til sejlads og fik træningen sat igang.

60 kilometer i timen

Efter fem gode dage med træning, havde holdet fået godt styr på båden i den lidt kraftigere fastlandsvind, og nåede således en topfart på næsten 60 km/t.

På sjette dagen blev der holdt møde med de østrigske projektansvarlige, der tilkendegav stor tilfredshed med hvad danskerne havde vist.

Samtalen kom derfor hurtigt til at handle om fremtidige træningsmuligheder, udvælgelse af holdet og overnatningsmuligheder på Bermuda.

Den “letteste” del er dermed ovre. Mens der ventes på den officielle afgørelse, er spørgsmålene altså, hvor man kan få mest træning for pengene, om der kan spares penge på andre måder og frem for alt hvem der skal være med til at støtte det hele.

Crowdfunding

Selvom holdet fik den optimale løsning til udtagelsen, var der stadig udgifter på mellem 75-80.000 kr, til f.eks fly, lejligheder og mad til det otte mand store hold. Derfor er der blevet oprettet en crowdfunding.

Til nytår skal tilmeldingsgebyr og diverse, som udgør de første 500.000 kr. betales. Møllehjulene er i fuld sving for at få skabt et setup, der kan gøre det attraktivt for firmaer at indgå i et samarbejde, fortæller holdet.

Det unge danske hold sejler på Gram-Hansen og Køstners GC32 i Portugal. Foto: Tristan Stedman/SAP

God foiling-stil af de unge, hvor Mads Emil Lübeck styrer. Foto: Tristan Stedman/SAP

content-loader
content-loader
content-loader